Kahramanmaraş'ta Penta Park Davasında Şaşırtıcı Savunma: 'Suçlu Hissetmiyorum'
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş'taki Penta Park davasında ilginç bir gelişme yaşandı. 6 Şubat depremlerinde 2 bloku yıkılan ve 115 kişinin hayatını kaybettiği Penta Park sitesinin duruşması gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş'ta Asrın Felaketi olarak anılan 6 Şubat depremlerinde yıkılarak insanlara mezar olan Penta Park Sitesi'nin duruşması büyük bir ilgiyle takip edildi.
Abdullah Çavuş Mahallesi'nde bulunan ve depremde 2 bloğunun yıkılmasıyla 115 kişinin ölümüne neden olan Penta Park Sitesi'nin yıkılmasına ilişkin sorumluların yargılanmasına devam edildi.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, siteyi yapan inşaat şirketlerinin ortakları olan Mesut Başkır (76) ve Özcan Çakmak (56) tutuklanmıştı. Bugün gerçekleştirilen duruşmada ise tutuklu sanık Mesut Başkır mahkemeye çıkarıldı.
Mesut Başkır, mahkemede yaptığı savunmada, kendisini suçlu hissetmediğini belirtti. Başkır'ın, "Kendimi yüzde 1 bile suçlu hissetmiyorum" dediği öğrenildi.
Penta Park davası süreci ise devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.
AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak
Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.
AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi
66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.