© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Sağlık Skandalı: 7 Yıldır Karnında Unutulan Makasla Yaşıyordu!

Kahramanmaraş'ta, 7 yıl önce yumurtalık kisti ameliyatı olan Fatma Kala'nın vücudunda unutulan cerrahi makas, yıllar sonra ortaya çıktı. Yaşadığı ağrılar nedeniyle hastaneye başvuran genç kadının çekilen tomografisinde, karın bölgesinde 16 santimetre uzunluğunda bir cerrahi makas olduğu fark edildi. Doktorlar, böyle bir duruma rağmen hayatta kalmasının mucize olduğunu belirtti.

Sabah Gazetesinden Tolga Yanık’ın haberine göre 2017 yılında özel bir hastanede yumurtalık kisti nedeniyle ameliyat olan Fatma Kala, kısa bir süre sonra iç kanama geçirerek yeniden ameliyat edildi. Daha sonra iyileşip taburcu olan genç kadın, ilerleyen dönemde hamile kaldı. Ancak bu süreçte sürekli ağrılar yaşadı ve çocuğunda gelişim geriliği tespit edildi. Fatma Kala'nın bebeği, doğumdan bir yıl sonra hayatını kaybetti.

Ağrılarının geçmemesi üzerine defalarca doktorlara başvuran Kala, yaşadığı sorunların hamilelikten kaynaklandığını düşündü. Ancak gerçek, yıllar sonra yapılan tetkiklerde ortaya çıktı.

Şok Edici Tanı: 16 Santimetrelik Cerrahi Makas

2024 yılının Haziran ayında ağrıları artan Fatma Kala, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Burada çekilen tomografi sonucunda, ameliyat sırasında vücudunda unutulan 16 santimetrelik bir cerrahi makas tespit edildi. Durumun ciddiyeti nedeniyle genç kadın hızla ameliyata alındı ve makas çıkarıldı.

“Yaşaması Mucize”

Eşi Yaşar Kala, eşinin yıllardır büyük acılar çektiğini ifade ederek, "Doktorlar eşimin yaşamasının mucize olduğunu söylediler. Makas vücutta kırılmaya başlamış ve bu durum ölümcül olabilirdi. Yaşanan ihmalkarlığın cezasız kalmaması için hukuki mücadele başlattık" dedi.

Hukuki Süreç Başlatıldı

Fatma Kala ve ailesi, ameliyat sırasında makası unutan doktor hakkında hukuki süreç başlattı. Avukatlar, bu tür ihmal durumlarının insan hayatını ciddi şekilde tehlikeye attığını belirterek, sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER