© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Şantaj Operasyonu: 16 Şüpheli Yakalandı

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, cinsel içerikli sohbet ve fotoğraflar üzerinden şantaj yaparak para temin etmek suçlamasıyla 16 şüpheli yakalandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, son iki yılda sosyal medya platformlarında sahte ilanlar vererek ve sahte bayan hesapları oluşturarak mağdur vatandaşlarla iletişime geçen şüphelilerin, cinsel içerikli sohbet ve fotoğraflar elde ederek şantaj yoluyla para talep ettikleri belirlendi.

"Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurma", "Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık", "Şantaj", "Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi", "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ilde ve 21 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlar neticesinde, suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka kartı, hard disk ve tablet ele geçirilirken, 16 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüpheli hakkında ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER