© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Şeker Çocuklar, 'Parmağımız Delinmesin' Diyor!

Kahramanmaraş'ta yaşayan tip 1 diyabet hastası çocukların, geleneksel iğne yöntemi yerine kullanabilecekleri şeker ölçüm sensörü talepleri gündeme geldi.

Kahramanmaraş'ta yaşayan tip 1 diyabet hastası çocukların aileleri, geleneksel iğne yöntemine alternatif olarak kullanılan ve çocukların yaşam kalitesini artıran şeker ölçüm sensörü talep ediyor. Bu sensörler, çocukların parmaklarının delinmesine gerek kalmadan sürekli şeker seviyelerini ölçmelerine olanak tanıyor. Ancak, bu sensörlerin temini konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle birçok aile, sosyal yardımlaşma merkezine başvuruda bulunuyor ancak bekleme sürelerinin ayları bulduğunu ifade ediyor.

Özellikle 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde yaşayan 0-22 yaş arası tip 1 diyabet hastası çocuk ve gençlere yönelik girişimlerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, glikoz ölçüm cihazı dağıtımını başlatmıştı. Ancak, buna rağmen iğnesiz şeker ölçüm sensörlerinin yeterli düzeyde temin edilememesi, aileleri ve çocukları olumsuz etkiliyor.

Aileler, çocuklarının yaşam kalitesini artırmak, ağrısız ve rahat bir şekilde şeker seviyelerini kontrol etmek adına iğnesiz şeker ölçüm sensörlerinin daha hızlı bir şekilde temin edilmesi ve dağıtılması talebinde bulunuyor. Depremlerin etkisiyle zor bir süreçten geçen aileler, bu konudaki beklentilerinin karşılanmasını ve çocukları için daha iyi yaşam koşullarına kavuşmayı umut ediyor.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER