Kahramanmaraş'ta Şiddete Karşı Bilgilendirme Eğitimi Verildi
GÜNDEMMutlu Kadın, Huzurlu Aile ve Güçlü Toplum sloganıyla kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri verildi
Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğünde hazırlanan ve Kahramanmaraş Valiliğinin 24.11.2020 tarihli olurlarıyla hayata geçirilen “Mutlu Kadın, Huzurlu Aile, Güçlü Toplum Projesi” kapsamında Afşin, Göksun, Nurhak ve Çağlayancerit ilçelerinde İlçe Protokolü, TDP Şube Müdürlüğü personeli ve yaklaşık 300 vatandaşın katılımıyla Covid-19 tedbirlerine uygun olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti gerçekleşti.
Toplantıda proje paydaşı kurumlardan Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü görevlileri, Kahramanmaraş İl Müftülüğü görevlisi, İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bununla ilgili alınması gereken tedbirlerle, KADES uygulamasına ilişkin bilgilendirme yapılmış, program sonunda katılımcılara anahtarlık, not defteri, kalem, bilgilendirici broşür; çocuklara ise balon dağıtıldı.
‘’Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddet olayları oluşmadan olayların önüne geçmek, bu olaylara dikkat çekmek ve farkındalık kazandırmak amacıyla hazırlanan Projede dış ilçelerde bilgilendirme faaliyetleri tamamlandı. proje kapsamında faaliyetlere devam edilecektir’’ Denildi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.