Kahramanmaraş’ta Şiddetli Rüzgâr Can Aldı: Acı Haber 8 Gün Sonra Geldi!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta Fırtınada Yıkılan Duvar Hayatı Kararttı: Abdullah Kekil 8 Gün Sonra Hayatını Kaybetti.
Kahramanmaraş'ın Yunus Emre Mahallesi'nde 22 Kasım 2024'te şiddetli rüzgarın etkisiyle yaşanan korkunç bir olayda, baba Abdullah Kekil (50) ve çocukları D.K. (12) ile H.E.K. (14), otomobilin içinde bulundukları sırada yıkılan duvarın altında kaldı. Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi'ne veli toplantısına gitmek üzere okul bahçesinde park halinde bulunan araçta olan ailenin üzerine, rüzgarın etkisiyle devrilen duvar düştü.
Vatandaşlar ve kurtarma ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde, baba ve çocukları otomobilden çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Ancak, baba Abdullah Kekil’in durumu ağırdı. 8 gün süren tedavi sürecinin ardından, maalesef yaşam mücadelesini kaybetti.
Olayın ardından başlatılan soruşturma sürerken, yetkililer bu tür hava koşullarında güvenlik önlemlerinin alınmasının önemine dikkat çekti. Şiddetli rüzgar gibi doğal afetlerin can ve mal güvenliği açısından ciddi riskler taşıdığına vurgu yapan uzmanlar, vatandaşları olası tehlikelere karşı daha dikkatli olmaya çağırdı.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.