Kahramanmaraş’ta Şiir ve Düşünce Buluşması: NFK’de Edebiyat Söyleşisi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 5. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında NFK Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda yazar Serdar Yakar ve Prof. Dr. Mehmet Kemal Atik, edebiyatseverlerle bir araya gelerek edebiyat ve insan ilişkilerini farklı bakış açılarıyla ele aldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, edebiyat tutkunlarını buluşturmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde özel bir söyleşi programı gerçekleştirildi. Yazar Serdar Yakar ve Prof. Dr. Mehmet Kemal Atik’in konuk olduğu program, edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Söyleşide, edebiyat ve insan ilişkileri farklı bakış açılarıyla ele alınırken, katılımcılar düşünsel bir yolculuğa davet edildi. Yakar ve Atik, edebiyatın birey ve toplum üzerindeki etkilerine değinirken, sanatın insan ruhundaki dönüştürücü gücüne vurgu yaptı. Program sonunda dinleyicilerden gelen sorular yanıtlanarak samimi bir atmosferde sohbet gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ın edebiyat ve kültür dünyasındaki köklü geçmişine dikkat çeken etkinlik, katılımcılardan büyük beğeni topladı.
“Edebiyat Yalnızca Bir Anlatım Biçimi Değildir”
Serdar Yakar, söyleşide edebiyatın bireyin iç dünyasındaki etkilerini ve insanın kendi hikâyesini yazmadaki sorumluluğunu vurguladı. Yakar, edebiyatın yalnızca bir anlatım biçimi değil, aynı zamanda insanın kendi varoluşuna dair bir arayış ve yüzleşme alanı olduğunu ifade etti. Okurları düşünmeye ve kendi hayat öykülerini keşfetmeye davet eden Yakar, söyleşiye özgün anlatımıyla derinlik kattı.
“Edebiyat, Toplumsal Bilinç İnşasına Katkı Sağlıyor”
Prof. Dr. Mehmet Kemal Atik ise edebiyatın toplumsal yapı üzerindeki etkilerini akademik bir perspektifle değerlendirdi. Atik, edebi eserlerin sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bilinç inşasında da kritik bir rol oynadığını belirtti. Edebiyatın kültürel mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma işlevini vurgulayan Atik, katılımcılara edebiyatın tarihsel süreçteki değişimini kapsamlı bir şekilde aktardı.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.