© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Skandal! Bakanlık Listesinde İki Firma Yer Aldı: Kıymada Kanatlı ve Tek Tırnaklı Eti Tespit Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın güncel listesinde Kahramanmaraş'tan iki firma yer aldı. Kıyma ürünlerinde uygunsuz et tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı güncel "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesinde Kahramanmaraş'tan iki işletme yer aldı. Yapılan denetimlerde bazı kıyma ürünlerinde tüketiciye beyan edilmeyen et türlerinin kullanıldığı ortaya çıktı.

Bakanlığın 1 Haziran 2026 tarihli kamuoyu duyurusuna göre, Onikişubat ilçesinde faaliyet gösteren Ercan Usta Et Tanzim - Hatice Özal isimli işletmenin "Dana Kıyma" ürününde hem kanatlı eti hem de tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi.

Listede yer alan bir diğer işletme ise Dulkadiroğlu ilçesinde faaliyet gösteren Tacettin Küsmüş'e ait Et Gross Market oldu. Denetim sonuçlarına göre işletmenin satışa sunduğu Dana-Koyun Yağlı Kıyma ürününde kanatlı eti bulunduğu belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre söz konusu ürünler, "Et ve Et Ürünleri" kategorisinde değerlendirilirken, tespit edilen uygunsuzluklar kamuoyuyla paylaşıldı.

Tek tırnaklı hayvanlar grubunda at, eşek ve katır gibi hayvanlar bulunurken, mevzuata göre bu içeriklerin ürün etiketlerinde belirtilmemesi halinde tüketicinin yanıltılması kapsamında değerlendiriliyor.

Bakanlık, halk sağlığını korumak amacıyla gıda denetimlerinin aralıksız devam edeceğini ve uygunsuzluk tespit edilen işletmelerin kamuoyuna duyurulacağını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.

Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.

Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da

Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek

Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.

TÜM HABERLER