Kahramanmaraş’ta Soğuk Gecede Yürek Isıtan Yardım
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta kazada yolda kalan anne ve iki çocuğa ceza infaz personeli yardım etti, soğuk gecede aile evinde misafir edildi.
Kahramanmaraş’ta akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, iki küçük çocuğuyla birlikte yolda kalan bir anneye ceza infaz kurumu personeli yardım etti. Kazayı fark eden görevliler, hasar gören araçta bulunan aileyi güvenli şekilde bulunduğu yerden çıkardı.
Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bölgede, anne ve çocukların dışarıda beklemesini istemeyen personel, kazazedeleri kendi aracına alarak geçici olarak evinde misafir etti. Gösterilen bu davranış, zor koşullarda sergilenen insani duyarlılığın güçlü bir örneği oldu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde Dev Dönüşüm
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından sokak ve caddeleri de yeniliyor. Toplam 22 sokak ve cadde; gerçekleştirilecek asfalt, yürüyüş yolu, aydınlatma ve peyzaj düzenlemeleriyle modern bir görünüme kavuşacak.
Dünyanın en büyük ikinci el yazması Kur’an-ı Kerim’i Kahramanmaraş’ta ziyarete açılıyor
Kahramanmaraş, İslam medeniyetinin izlerini taşıyan eşsiz eserlerin buluşacağı anlamlı bir programa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Buluşması, 4-13 Eylül 2026 tarihleri arasında Abdülhamithan Camii bünyesinde bulunan Abdülhamithan Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Başkan Görgel, Kahramanmaraşlı Milli Şampiyon Atıcı Safiye Temizdemir’i Ağırladı
İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları’nda atıcılık branşında 2 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Kahramanmaraşlı milli sporcu Safiye Temizdemir’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Safiye kardeşimizin bundan sonraki spor hayatında da nice başarılara imza atacağına inanıyor, kendisine başarılarının devamını diliyorum. İnşallah ay yıldızlı bayrağımızı daha nice uluslararası organizasyonda gururla temsil edecek” dedi.
ALO 153 Çağrı Merkezi Ağustos’ta 17 Bin 665 Çağrıya Yanıt Verdi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yapay zekâ destekli ve modern teknoloji altyapısıyla vatandaşlara hizmet veren ALO 153 Çağrı Merkezi, Ağustos ayında 17 bin 665 çağrıya yanıt verdi.
Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, Ziyaretçilerini Ağırlamak İçin Gün Sayıyor
Şehrin geçmişten günümüze uzanan köklü tarihinin önemli tanıkları arasında yer alan Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde restorasyon sürecinde sona gelindi. Alanında uzman mimar, mühendis ve işçilerin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü tarihi yapı, yakın zamanda kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Uluslararası Tarih Öncesi Çömlekçilik Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, farklı ülkelerden bilim insanlarını aynı çatı altında buluşturacak önemli bir uluslararası bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” başlığıyla düzenlenecek çalıştayda, insanlık tarihinin en eski üretim geleneklerinden biri olan çömlekçilik, Neolitik ve Kalkolitik dönemler ekseninde çok yönlü olarak ele alınacak.