Kahramanmaraş’ta Tatlı ve Dondurma Fiyatları Rekor Kırdı!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta son dönemde pastane ve dondurma fiyatlarında büyük bir artış yaşanıyor. Artan maliyetler, enerji fiyatları ve hammadde giderlerindeki yükseliş nedeniyle tatlı severler yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı.
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından açıklanan yeni tarifeye göre, özellikle baklava, kadayıf ve dondurma gibi ürünlerin fiyatlarında dikkat çekici yükselişler oldu. Yeni fiyat listesine göre; baklavanın kilogram fiyatı 800 TL’ye, kuru baklava ve şöbiyetin fiyatı ise 1.000 TL’ye yükseldi. Bunun yanı sıra, bülbül yuvası 850 TL, klasik kadayıf 750 TL ve yaş pastalar 700 TL’den satılacak.
Tatlı fiyatlarındaki artış sadece pastane ürünleriyle sınırlı değil. Kahramanmaraş’ın meşhur dondurması da zamdan etkilendi. Yeni fiyat tarifesinde sade dondurmanın kilogram fiyatı 400 TL’ye, meyveli dondurmanın ise 500 TL’ye yükseldi. Porsiyon bazında satılan dondurmalar ise kilogram başına 150 TL’den satışa sunulacak.
Diğer tatlı çeşitlerinde de benzer artışlar dikkat çekiyor. Su böreğinin kilogramı 500 TL, lokma tatlısı 180 TL ve taş kadayıf 400 TL’den satılacak. Tatlı severler için giderek lüks hale gelen fiyatlar, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Esnaflar ise maliyet artışlarının kaçınılmaz olduğunu belirterek fiyatların ilerleyen dönemlerde daha da yükselebileceğini ifade ediyor.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.