© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Tır Alev Alev Yandı! Yangın Anızlığa Sıçradı

Kahramanmaraş'ta TAG Otoyolu'nda çıkan tır yangını anızlık alana sıçradı. İtfaiyenin müdahalesiyle tarım arazileri son anda kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ta TAG Otoyolu üzerinde meydana gelen tır yangını, çevredeki tarım alanlarını tehdit etti. Araçta başlayan alevlerin yol kenarındaki kuru ot ve anızlık alana sıçraması üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, otoyolda seyir halinde bulunan tırda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tırın büyük bölümünü sararken, yükselen yoğun duman kilometrelerce uzaklıktan görüldü.

Rüzgârın etkisiyle kontrolden çıkma riski taşıyan yangın, yol kenarında bulunan anızlık alana da sıçradı. Tarım arazilerinin bulunduğu bölgede yaşanan olay, çevrede bulunan vatandaşlarda endişeye neden oldu.

İhbar üzerine olay yerine ulaşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, iki farklı noktada etkili olan yangına eş zamanlı müdahale gerçekleştirdi. Bir yandan yanan tır söndürülürken diğer yandan anızlık alandaki alevlerin ekili tarım arazilerine ulaşmaması için yoğun çalışma yürütüldü.

Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Böylece çevrede bulunan tarım alanlarında olası büyük bir zararın önüne geçildi.

Yangının ardından bölgede güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yetkililer özellikle sıcak hava ve kuraklığın etkili olduğu yaz döneminde araç kaynaklı yangınların ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek sürücüleri araç bakımları konusunda daha dikkatli olmaya çağırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜBİTAK Bilimfest Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlar iş birliğiyle Piazza AVM’de düzenlenen TÜBİTAK Bilimfest kapılarını ziyaretçilerine açtı. 26 Eylül Cumartesi akşamına kadar devam edecek festivalde atölyelerden bilim söyleşilerine, sahne gösterilerinden bilimsel deneylere kadar 81 farklı program katılımcılarla buluşacak.

Başkan Görgel’den Gülecen, Kan ve Güler’e Ziyaret

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sadık Gülecen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Kan ve İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güler’i makamında ziyaret etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Ferhuş Taziyeevi Hizmete Açılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacasu Ferhuş Mahallesi’nde hayata geçirilen taziyeevi, 25 Eylül Cuma günü düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Saat 13.00’da başlayacak açılış programına tüm vatandaşlar davet edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Afşin Millet Bahçesi’ndeki Dönüşümü Tamamlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin Millet Bahçesi’nde 70 Milyonluk yatırımla hayata geçirilen kapsamlı yenileme çalışmalarında sona gelindi. 6 Şubat depremlerinin ardından geçici barınma ve lojistik merkezi olarak kullanılan Afşin Millet Bahçesi; yeni spor sahaları, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, yürüyüş ve bisiklet yolları ile sosyal donatılarıyla ilçenin yeni yaşam merkezine dönüşüyor.

Büyükşehir, Kahramanmaraş Kalesi Çevresinin Çehresini Değiştiriyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Kalesi çevresinde cephe iyileştirme çalışmaları gerçekleştirecek. Tarihi alanda görsel devamlılığın sağlanması için Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’nde bulunan eski yapılar geleneksel mimariye uygun olarak düzenlenecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Afşin’de 3 Mahallenin Ulaşımını İyileştiren Yol Yatırımını Tamamladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Alpaslan Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 2 kilometrelik Afetevler Sokak ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe Caddesi’ndeki genişletme, yürüyüş yolu imalatı ve çift kat sıcak asfalt serimini tamamladı. Toplam 15 Milyonluk yatırımla Alpaslan, Emirilyas ve Arıtaş mahallelerinin ulaşım konforu artırıldı.

TÜM HABERLER