Kahramanmaraş’ta Zeytinlik Yangını Paniğe Yol Açtı!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Tekerek Mahallesi'nde bir zeytinlikte çıkan yangın, vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu.
Kahramanmaraş Onikişubat’a bağlı Tekerek Mahallesi’nde bulunan bir zeytin bahçesinde dün meydana gelen yangın, vatandaşlara endişe dolu anlar yaşattı. Nedeni henüz netlik kazanmayan yangın, Karasu Bulvarı çevresinde bulunan zeytinlik alanda çıktı ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.
Yangını fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve emniyet ekipleri yönlendirildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde alevler kontrol altına alındı ve yangının daha büyük bir alana yayılması önlendi.
Zeytin ağaçlarının zarar gördüğü yangın sonrası soğutma çalışmaları titizlikle sürdürüldü. Yangının çıkış nedenine ilişkin olarak hem itfaiye hem de polis ekipleri tarafından teknik inceleme başlatıldı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, maddi zararın boyutu ise araştırma sonrası netleşecek.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.