© Haber Hanesi 2014 - 2025

KAMEK’ten Gençlere Uluslararası Destekli Dijital Eğitim

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) destekleriyle KAMEK bünyesinde çevrimiçi “Başlangıç Modülleri Eğitimi” düzenleyecek. 18 – 29 yaş aralığındaki gençlere yönelik düzenlenen eğitime başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.

Şehirde gençlerin eğitimine ve mesleki gelişimine yönelik yatırımlar hız kesmeden sürüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda her yaş grubuna hitap eden etkinlik ve programlarını çeşitlendirirken, gençlere yönelik eğitim desteklerini de artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Meslek Edindirme Kursları (KAMEK) bünyesinde hayata geçirilen yeni eğitim programı, gençleri dijital dünyanın gerektirdiği temel yetkinliklerle buluşturmayı hedefliyor. Hem eğlenceli hem de öğretici içeriklerle bugüne kadar binlerce kursiyere ulaşan KAMEK, şimdi de temel dijital beceriler alanında önemli bir adım atıyor.

Uluslararası İş Birliğiyle Nitelikli Eğitim

Program, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle yürütülen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri” projesi kapsamında gerçekleştirilecek. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje ile gençlerin hızla dönüşen iş dünyasına hazırlanması, dijital çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılması amaçlanıyor. KAMEK bünyesinde düzenlenecek çevrimiçi “Başlangıç Modülleri Eğitimi”, özellikle temel dijital okuryazarlık, teknolojiye uyum ve yeni nesil meslek alanlarına giriş niteliğinde bilgiler sunacak. Eğitim sayesinde gençlerin hem kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hem de istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedefleniyor.

18 – 29 Yaş Arası Gençlere Açık, Başvurular Çevrimiçi

18 – 29 yaş aralığındaki gençlerin katılımına açık olan çevrimiçi eğitim programına başvurular www.cevrimiciegitim.org internet adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Tamamen çevrimiçi ortamda yürütülecek eğitim sayesinde gençler, mekândan bağımsız şekilde programa katılım sağlayabilecek. Kurs içerikleri, eğitim süreci ve başvuru şartlarıyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen gençlerin 0552 033 99 51 numaralı Whatsapp danışma hattına ulaşabileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor

Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.

KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek

KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.

Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi

Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

TÜM HABERLER