© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kar ve Buzlanma Nedeniyle Kahramanmaraş’ta Eğitim Kısmen Durduruldu

Kahramanmaraş’ta kar yağışı nedeniyle 10 ilçede bazı okullarda 13 Ocak Salı günü eğitime ara verildi.

Kahramanmaraş’ta olumsuz hava koşullarının etkisini artırması üzerine eğitimde bölgesel tatil kararı alındı. Kahramanmaraş Valiliği, 13 Ocak 2026 Salı günü bazı ilçelerde tüm okullarda, bazı bölgelerde ise belirli eğitim kurumlarında eğitime ara verileceğini açıkladı.

Açıklamaya göre; Andırın, Çağlayancerit, Elbistan, Ekinözü, Göksun ve Nurhak ilçelerinde eğitimin tamamı bir gün süreyle durduruldu. Bu ilçelerdeki tüm resmi ve özel okullar tatil kapsamında yer aldı.

Diğer ilçelerde ise kar yağışının yoğun olduğu kırsal ve yüksek rakımlı bölgeler dikkate alınarak kısmi tatil uygulamasına gidildi. Türkoğlu’nda Murat Çakıroğlu İlkokulu ve Ortaokulu eğitim yapmayacak. Dulkadiroğlu ilçesinde Baydemirli, Çatmayayla, Ağabeyli, Kemalli, Başdervişli, Budaklı, Beşenli ve Kartal mahallelerindeki tüm okullar kapalı olacak.

Onikişubat’ta Tekir, Ilıca, Suluyayla ve Döngele mahallelerinde eğitime ara verilirken, Kürtül ve Kalekaya mahallelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar da tatilden yararlanacak. Pazarcık ilçesinde ise Nacar, Sakarkaya, Göynük, Gücük, Tetirlik ve Yumaklıcerit’te bulunan ilkokul ve ortaokullarda ders yapılmayacak.

Valilik, vatandaşları buzlanma ve ulaşım risklerine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

İlginizi Çekebilir

KABİYAD Yönetimi Kahramanmaraş İçin Yeni Projeleri Görüştü

"Kahramanmaraşlı Bürokrat, İş İnsanı, Yönetici ve Akademisyenler Derneği’nin (KABİYAD) Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde Dev Dönüşüm

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından sokak ve caddeleri de yeniliyor. Toplam 22 sokak ve cadde; gerçekleştirilecek asfalt, yürüyüş yolu, aydınlatma ve peyzaj düzenlemeleriyle modern bir görünüme kavuşacak.

Dünyanın en büyük ikinci el yazması Kur’an-ı Kerim’i Kahramanmaraş’ta ziyarete açılıyor

Kahramanmaraş, İslam medeniyetinin izlerini taşıyan eşsiz eserlerin buluşacağı anlamlı bir programa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Buluşması, 4-13 Eylül 2026 tarihleri arasında Abdülhamithan Camii bünyesinde bulunan Abdülhamithan Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Başkan Görgel, Kahramanmaraşlı Milli Şampiyon Atıcı Safiye Temizdemir’i Ağırladı

İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları’nda atıcılık branşında 2 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Kahramanmaraşlı milli sporcu Safiye Temizdemir’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Safiye kardeşimizin bundan sonraki spor hayatında da nice başarılara imza atacağına inanıyor, kendisine başarılarının devamını diliyorum. İnşallah ay yıldızlı bayrağımızı daha nice uluslararası organizasyonda gururla temsil edecek” dedi.

ALO 153 Çağrı Merkezi Ağustos’ta 17 Bin 665 Çağrıya Yanıt Verdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yapay zekâ destekli ve modern teknoloji altyapısıyla vatandaşlara hizmet veren ALO 153 Çağrı Merkezi, Ağustos ayında 17 bin 665 çağrıya yanıt verdi.

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, Ziyaretçilerini Ağırlamak İçin Gün Sayıyor

Şehrin geçmişten günümüze uzanan köklü tarihinin önemli tanıkları arasında yer alan Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde restorasyon sürecinde sona gelindi. Alanında uzman mimar, mühendis ve işçilerin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü tarihi yapı, yakın zamanda kapılarını ziyaretçilerine açacak. 

TÜM HABERLER