Kaski'den İçme Suyu Sorunları Bir Bir Çözüm
GÜNCELKahramanmaraş'ın içme suyu sıkıntısı yaşayan mahallelerinin sorunlarını tek tek çözüme kavuşturan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Türkoğlu İlçesi Akçalı Mahallesinde gerçekleştirdiği sondaj çalışması ile içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturdu.
KASKİ tarafından açılan 75 m derinliğinde sondaj sonucunda saniyede 10 litrelik suya ulaşıldı. Açılan sondaj çalışmasına ilave olarak 1900 m terfi hattı, bir adet depo ve 700 m isale hattı da yapılarak mahallenin içme suyu sorunu giderildi. Akçalı Mahalle Muhtarı Yusuf BALÇIK; yapılan çalışmanın verimli olduğundan ve suyun kalitesinden bahsederek.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin GÜNGÖR ve KASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerine mahallesi ve şahsı adına teşekkürlerini iletti.
İlginizi Çekebilir
TEMA Vakfı: İklim Krizine Karşı Kaybedecek Zamanımız Kalmadı
TEMA Vakfı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yaptığı açıklamada iklim krizinin yalnızca çevresel değil, aynı zamanda toplumsal bir adalet meselesi olduğuna dikkat çekti. Vakıf; fosil yakıtlardan çıkışın hızlandırılması, ormanların ve tarım alanlarının madencilik baskısından korunması ve adil geçiş politikalarının hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Dr. Yusuf Ziya Yıldırım: “Yeni Yıl Umut ve Yeni Başlangıçlar Getirsin”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, yeni yıl nedeniyle mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi'nden KOAH’a Karşı Umut Veren Uygulama
SANKO Üniversitesi Hastanesi, Gazantep’te ilke imza attı. KOAH’a (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) yönelik uygulanan bronkoskopik hacim küçültücü COIL (Akıllı sarmal tel) tedavisi ile iki hasta sağlığına kavuştu.
Mustafa Alyaz’ın Yeni Kitabı 'Konuş ve Kazan' Okurlarıyla Buluştu
Gazeteci ve yazar Mustafa Alyaz, ikinci kitabı “Konuş ve Kazan” ile okurlarıyla buluşuyor. İlk kitabı “A’dan Z’ye Başarılı İletişim” ile yazarlık kariyerine adım atan Alyaz, bu kez etkili iletişim, başarı ve sistem eleştirisi üzerine kaleme aldığı yeni eseriyle dikkat çekiyor. Kitap, ilk kez 9. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşacak.
Plastik Poşet Fiyatlarına Zam Gündemde: 5 Yıl Sonra İlk Artış
2019 yılında plastik atıklarla mücadele kapsamında yürürlüğe giren ve o tarihten bu yana 25 kuruş olarak sabit kalan plastik poşet fiyatlarının artırılması gündemde.
Şehitkamil’den Çocuklara Tiyatro Şöleni: 5 Gün Boyunca Ücretsiz Gösterimler
Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nin düzenlediği 1. Çocuk Tiyatrosu Günleri başlıyor. 5 gün sürecek etkinliklerde çocuklar Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi’nde Peter Pan Çocuk Oyunu, Tebeşir Ağacı ve Şifreli Köpek çocuk tiyatrosu ile unutulmaz bir deneyim yaşayacak.