© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kipaş Tekstil Türkiye’de ‘İnovasyon’ Şampiyonu Oldu

Türkiye’nin en inovatif firmalarının belirlendiği Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonuyla düzenlenen, Türkiye İnovasyon Ligi’nde (İnovaLig) kazananlar belli oldu. 1507 firmanın yarıştığı Türkiye İnovasyon Ligi’nde Kipaş Tekstil, İnovasyon Kültürü ve Organizasyonu kategorisinde Türkiye şampiyonu seçildi. Kipaş Tekstil’in birincilik ödülünü Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Öksüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından organize edilen Türkiye İnovasyon Ligi’nde Türkiye’nin en inovatif firmaları belirlendi. Bu yıl tüm sektörlerden toplam 1507 firmanın katıldığı Türkiye İnovasyon Ligi’nde, kazananlar Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarının IMP3ROVE metodolojisiyle yapılan uzun değerlendirme sonucunda belli oldu. Türkiye’nin bu alanında en yetkin firmalarının yer aldığı yarışmada, Kipaş Tekstil, İnovasyon  ve Organizasyon Kültürü kategorisinde birinci oldu. Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Öksüz birincilik ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Aynı kategoride ikinci sırada Eczacıbaşı, üçüncü sırada ise Zorlu Tekstil yer aldı.

İnovasyon Döngüsü kategorisinde ‘Türkiye Şampiyonu’ Türk Hava Yolları olurken, İnovasyon Stratejesi kategorisinde ise Türk Havacılık Uzay Sanayi birinci oldu.

 

KAHRAMANMARAŞ’IN İLK AR-GE MERKEZİ

Kipaş Tekstil, 2010 yılında temelini oluşturduğu Ar-Ge ve inovasyon ruhunu, 2015’te daha sistematik bir hale getirerek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Merkezi’ni kurdu. Bu merkez hem Kahramanmaraş’ın hem de bölgenin ilk Ar-Ge Merkezi unvanını aldı. Kipaş Tekstil’den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Kipaş Ar-Ge Merkezi’nin kuruluşuyla birlikte Kipaş Tekstil’in sektörünün öncü kuruluşları arasında yer almasındaki en önemli faktörlerden biri, üretim teknolojisinde yaptığı sistematik inovasyon çalışmalarıdır. Gerek iplik, gerekse kumaş üretim tesislerinde, ürem teknikleri ve teknolojileri müşteri taleplerine ve teknoloji trendlerine uygun ürünler üretebilmesi için yenileniyor ve Ar-Ge projeleri ile geliştiriliyor. Katma değerli yeni ürün geliştirilmesi, proses-teknoloji geliştirilmesi, sürdürülebilirlik-verimlilik çalışmaları kapsamında Kipaş Ar-Ge Merkezi’nde, tekstil mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği, elektronik mühendisliği, makine mühendisliği ve çevre mühendisliği gibi farklı disiplinlerden 42 araştırmacı, 9 teknisyen ve 4 destek personeli görev alıyor. Ar-Ge merkezi kapsamında 7’si TÜBİTAK olmak üzere 78 tamamlanan ve 1’i Horizon olmak üzere 18 proje devam ediyor ve kendi mühendis kadrosunun yanında, yurt içi ve yurt dışından birçok üniversite ile ortak bilimsel proje ve uluslararası müşteri ve tedarikçileriyle de iş birliği projeleri yürütülüyor. Kipaş Tekstil’in Ar-Ge merkezinin kuruluşundan bugüne 1’i uluslararası olmak üzere 15 tescilli patenti ve değerlendirme aşamasında olan 19 patent başvurusu bulunuyor. Ayrıca Ar-Ge Merkezi kurulduğundan bu yana 6 marka oluşturuldu ve tescillendi.”

İlginizi Çekebilir

Dulkadiroğlu’ndaki Okul Bölgelerinin Yolları Büyükşehir ile Yenileniyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Şeyh Şamil Mahallesi’nde Cumhuriyet Ortaokulu ve Dulkadiroğlu İlkokulu’na ulaşım sağlayan 68 bin 50 ve 68 bin 44’üncü sokakları sıcak asfalt ile kaplıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun Kırsalındaki 5 Kilometrelik Yolu Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’un kırsal Ericek Mahallesi’nde bulunan 5 kilometre uzunluğundaki grup yolunu baştan sona yeniliyor. Ekipler, Afşin ve Elbistan’a alternatif ulaşım imkânı sunan ve 7 mahalleyi birbirine bağlayan yolu 10 milyon TL’lik yatırımla çift kat sathi asfaltla kaplıyor.

Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali’nde geleneksel sanatlar ve çocuk etkinlikleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali, “Yaşayan Miras: Kahramanmaraş Sergisi” ile kentin geleneksel sanat ve zanaatlarını aynı seçkide bir araya getirmeye devam ediyor. Festival kapsamında yer alan söyleşi ve atölyeler katılımcılara yepyeni deneyimler sunarken, minikler de Çocuk Köyü'nde geleneksel oyunlardan yaratıcı atölye ve dijital deneyimlere uzanan etkinliklerle keyifli bir festival günü yaşadı.

Derya Uluğ Kahramanmaraş’ı coşturdu: Fuar Merkezi ışıl ışıl oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali, beşinci konser akşamında Derya Uluğ’un enerjisiyle renklendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’ni dolduran müzikseverler, sanatçının sevilen şarkılarına telefonlarının ışıklarıyla eşlik ederken ortaya görsel bir şölen çıktı.

Başkan Görgel, 70 Hafızın Mezuniyet Sevincine Ortak Oldu

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda İslami İlimler Mezuniyet Programına katılan Başkan Fırat Görgel, “Bu kıymetli gençlerimiz, azimleri ve disiplinli çalışmalarıyla örnek bir başarıya imza attı. Ailelerimizi, öğreticilerimizi ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Rabbim hafızlarımızın ilmini bereketli, yolunu açık eylesin” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şüpheli Gözaltına Alındı: 145 Milyon TL’lik Tedbir

Kahramanmaraş merkezli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik soruşturmasında 6 şüpheli gözaltına alındı. 145 milyon TL değerinde mal varlığına el konulduğu.

TÜM HABERLER