KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu’dan yeni yıl mesajı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Buluntu, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, aklın ve bilimin yolunda üreterek, ihracat yaparak, istihdam sağlayarak, istişareye önem vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
2022 yılının küresel ölçekte yaşanan olumsuz durumlardan dolayı zor bir yıl olduğunu ancak yeni yıla büyük beklenti ve umutlarla girdiklerini aktaran Buluntu, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “İşletmelerimiz, üretimi ve istihdamı korumak ve geliştirmek için var güçleri ile çalıştı. Artık 2022 yılını geride bırakıyoruz. Bu doğrultuda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’te ilimiz ve ülkemizin büyük bir atılım yapacağına yürekten inanıyorum.
“BÜTÜN ENERJİMİZLE YENİ PROJELER ÜRETECEĞİZ”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kahramanmaraş’ımızın kalkınma yolculuğuna destek vereceğiz. Yaptığımız her işte, ortaya koyduğumuz her projede ilimiz ve ülkemizin gelişmesine katkı vermeyi, daha çok üretmeyi, daha çok istihdam sağlamayı hedefliyoruz. 2023 yılında da bütün enerjimizle yeni projeler üretmek, Akdeniz’in incisi şehrimizi, özlemini duyduğumuz zirvelere taşımak için var gücümüzle çalışacağız.
Bu duygularla 2023 yılının, huzurlu, istikrarlı, aydınlık, refah seviyesi yüksek bir yıl olmasını temenni ediyorum. Üyelerimizin ve halkımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, yeni yılın insanlığın barış içinde yaşadığı, sağlıklı, mutlu ve geleceğe umutla baktığı bir yıl olmasını diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.