Kmtso'dan Teknoloji Hamlesi
GÜNDEMKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Askon Danışmanlık işbirliği ile Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ve Teşvikleri konulu bilgilendirme toplantısı (online) düzenlendi.
Bilgilendirme toplantısında, Türkiye’de katma değerli üretimin artırılması amacı doğrultusunda, orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlere yönelik özel bir teşvik programı olan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamle Programı kapsamında yatırımcılar için uygulanacak teşviklerin tanıtımı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nı tanıtacağız. Burada amaç, yüksek teknoloji seviyeli sektörlerdeki katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretimini artırmak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tabiri caizse sonsuz bir imkan sunuyor. Bizden istenen yeni şeyler yapma cesaretini göstermemiz. Bizim arkadaşlarımızın hepsinde bu cesaretin fazlasıyla olduğunu biliyoruz. Kendimizle övündüğümüz, farklı bir gururumuz var. Türkiye’de aldığı teşviki yüzde 100’üne yakınını hayata geçirmiş sanayici olarak yatırım hamlesine dönüştürmüş bir kentiz ve bununla övünüyoruz. Biz kendimizi üretime odaklamışız. Doğru ürünü ürettiğimiz sürece dünyada bunun her türlü talebi var.” diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Program Yönetimi Daire Başkanı Hakan Erten, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Tanıtım ve Çağrı Bilgilendirme Sunumunu yaptı. Erten, “Milli Teknoloji Hamlesi ile biz çok hızlı bir şekilde tecrübe ettiğimiz 4. Sanayi devrimi sürecine kültürel değerlerimizi koruyarak entegre olma adına kendi geliştirdiğimiz milli yaklaşımı anlıyoruz. Bu kapsamda dört unsur çok önemli. Küresel rekabet gücü mutlaka dikkate alınması gereken bir konu. Bu noktayı geliştirmemiz gerekiyor. Ekonomik ve teknolojik bağımsızlık yine çok önemli. Yaşamakta olduğumuz pandemi sürecinde ve onun öncesinde ticaret savaşlarında bir ülkenin bazı alanlarda kendi başına üretim yetkinliklerinin bulunmasının ne kadar stratejik olduğunu gördük. Yine karma değerli üretim ve inovasyon atacağımız adımların merkezinde olmalı. Bir diğer unsur da paradigma değişikliğinin olduğu alanlarda bugünden yenilikçi teknolojilere ilişkin çalışmalar yürütüp bu teknolojilerde dünyada söz sahibi olabilmek. Bu dört unsuru bir araya getirdiğimizde toplumsal refah artışını ve sürdürülebilir kalkınmayı bu yaklaşımla hayata geçirebileceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Askon Danışmanlık Genel Müdürü Sefa Öngel ise Askon olarak Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında bağımsız değerlendirme firmalarından birisi olduklarını söyledi. Öngel şöyle devam etti: “Geçen sene programın ilk pilot uygulamasında bazı projeleri değerlendirme fırsatı bulduk. Birçok kurumla çalışıyoruz ama Hamle Programı’nda yöneticilerin ve tüm ekibin ilgisi, bilgisi, bu işi yapmış olmak için değil gerçekten sonuç almak için yapıldığını bize gösterdi. Onun için programla ilgili bilgilendirmeleri oldukça fazla yapmaya çalışıyoruz. Burada tüm desteklerden yararlanmak isteniyorsa tutarlı ve birbiriyle entegre projelerin hazırlanması gerekiyor. Öncelikli ürün listesinin doğru analiz edilip doğru hazırlık yapılırsa şehrimize bu programdan 3-4 yatırım çekebiliriz.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.