Kmtso'nun Yeni Başkanı Mustafa Buluntu
Kahramanmaraş HaberleriKMTSO seçimleri, 27 yıl aradan sonra ilk kez iki liste halinde yapıldı. Oda fuayesinde gerçekleştirilen seçimlerde mevcut başkan Şahin Balcıoğlu’nun mavi listeyle, Mustafa Buluntu’nun da beyaz listeyle yarıştığı seçimlerde 4 bin 109 üye, 29 komiteden oluşan 73 kişilik KMTSO Meclisi’ni belirlemek için sandığa gitti.
KMTSO üyeleri saat 09.00’da başlayan seçimlerde saat 17.00’ye kadar oy kullandı. Seçimlerde 29 meslek grubunda 2022-2026 yıllarında görev alacak 175 meslek komite üyesi ve 73 meclis üyesi seçildi.
Seçimlerde 29 meslek komitesinin 25’inde çift liste ile seçime gidilirken 3 komitede üç liste, 1 komitede ise dört liste yarıştı.
Oy sayımının ardından 29 meslek komitesinden 20’sinde beyaz pusula ile seçime katılan Mustafa Buluntu galip gelerek seçimi tamamladı.
KMTSO seçimlerini Mustafa Buluntu kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi açık ara farkla kazanan Buluntu, 73 meclis üyesinin 48’ini aldı.
“HEDEFİMİZ ODAMIZI DAHA İYİ YERLERE GETİRMEK”
Sonuçların ardından bir açıklama yapan Mustafa Buluntu, seçimde oy kullanan üyelere teşekkür etti. Seçimi kazananın Kahramanmaraş olduğunu ifade eden Buluntu, şunları kaydetti: “Şubat ayında tüm üyelerimizle istişare ile çıktığımız kutlu yolu başarı ile tamamladık. Bu süreçte gecesini gündüzüne katarak çalışan, şehrimizin gelişimi noktasında elini taşın altına koyan tüm ekip arkadaşlarımızı canı yürekten kutlarım. Artık bundan sonra beyaz, mavi veya başka renk yok, tek rengimiz Kahramanmaraş. İl içinden, ilçelerimizden, il dışından gelerek oylarını kullanan, odalarına sahip çıkan tüm üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sakin geçen seçim sürecinin güvenliğini sağlayan tüm güvenlik güçlerimize, ilçe seçim kurulunun değerli üyelerine, sağduyulu davranan her bir üyemize gösterdikleri anlayıştan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kıymetli hemşerilerim, yeni ekibimizle hedefimiz Kahramanmaraş’ı, odamızı paralel bir şekilde daha iyi yerlere getirmektir. En başta söylediğim gibi kazanan Kahramanmaraş olacaktır.”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili
Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.
Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.