© Haber Hanesi 2014 - 2025

KSÜ Öğrencilerinden Büyük Başarı: Kur'an-ı Kerim Yarışmasında Birincilik

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında düzenlenen Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması'nda Türkiye Finali heyecanı yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirmek, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma becerilerini geliştirmek, hafızlıklarını korumalarına katkı sağlamak ve ülkemiz ve yurt dışında düzenlenecek olan uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına Türkiye’yi temsilen katılacak yarışmacıların, ulusal düzeyde yapılan yarışmalarda tecrübe edinerek uluslararası yarışmalarda ülkemizi daha iyi temsil etmelerini sağlamak amacıyla 2024 yılında İlahiyat-İslami İlimler Fakülteleri Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edildi.

Daha öncesinde Kur'an-ı Kerim-i güzel okuma ve hafızlık kategorilerinde bölge finalleri gerçekleştirilen yarışmalarda bölgelerinde dereceye giren üniversiteli gençler, Ankara'da Türkiye birinciliği için ter döktü.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Sarıtürk, Adana Çukurova Üniversitesinde düzenlenen bölge finali yarışmasında bölge birinciliğini elde ederek Ankara’da yapılacak olan final yarışmalarında Akdeniz bölgesini temsil etmeye hak kazandı.

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen Türkiye Finalinde Akdeniz Bölgesini ve KSÜ’yü temsil eden Sarıtürk, ‘İlahiyatlar Arası Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması’nda Türkiye birinciliğini de elde etti.

Mehmet Ali Sarıtürk, elde ettiği başarı ile Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği 3 tam altının sahibi olurken, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde hazırlanan ‘Hayat Rehberi Kur’an Konulu Tefsiri’ ödülünü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak, öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

TÜM HABERLER