KSÜ'de Kahramanmaraş Depremi Sağlık Sempozyumu
GÜNDEMKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) iş birliğinde “6 Şubat Kahramanmaraş Depremi Sağlık Disiplinleri Afet Sempozyumu düzenlendi.
“Koordinasyon ve Acil Müdahale” temasıyla KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yapılan sempozyuma Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sempozyumda saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde Kahramanmaraş ve bölgedeki iller ile KSÜ SUAH’tan depreme ilişkin görüntülerin yer aldığı video gösterimi gerçekleştirildi.
Sempozyumun açılış konuşmasını Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu yaptı. Konuşmasında kendisinin de hekim olduğunu belirten Karatutlu “Bize öğretilen şuydu: Hastalıklar için koruma en ucuz, en kolay yöntemdir. Daha sonra tedavi kısmı gelir ve daha pahalıdır. Aynı şeyi deprem için de düşünebiliriz. Depremin olacağı biliniyordu. Önceden alınan tedbirler daha az maliyetli olacaktı.” dedi.
Kurumlar arası koordinasyonun önemine de dikkat çeken Karatutlu, “En büyük problemlerimizden biri de koordinasyonu, eşgüdümü başaramamış olmamızdır. Ben sağlık müdürlüğü, başhekimlik yaptım. Kurumlar arası koordinasyonu bir türlü sağlayamadık.” dedi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin depremde hayati bir görev üstlendiğine de değinen Milletvekili Karatutlu, “Üniversite depremde çok önemli bir vazife ifa etti. Gerek barınma noktasında, gerek lojistik noktasında, gerekse sağlık hizmetleri noktasında. Kimse buranın hakkını inkar edemez.” şeklinde konuştu.
Açılışta konuşan KSÜ Rektörü Alptekin Yasım ise 6 Şubat’ta tarihin gördüğü en büyük felaketlerden birini yaşadıklarını belirterek “Bu salonda bulunanların büyük çoğunluğu o gün buradaydı. Tıp Fakültemiz ve hastanemiz personeli büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirmeye çalıştılar. Bugün Gazze’deki hastanelerden çeşitli görüntüler izliyoruz. Emin olun o görüntülerden çok daha acı durumlar yaşadık burada.” dedi.
Rektör Yasım, “Depremde yaşadığımız en büyük sıkıntı iletişimdi. Bunu hastane içinde telsizlerle bir şekilde sağladık. Fakat diğer kurumlarla iletişim sağlayamadık ve bundan dolayı büyük sıkıntılar yaşadık. Bu sempozyumda bu ve benzeri yaşadığımız sıkıntılar, koordinasyon eksiklikleri ortaya konulacak. Depremle ilgili ele alınacak pek çok boyut var. Çevre boyutu, şehircilik boyutu, inşaat boyutu vesaire... Sempozyumun ‘sağlık alanında akut dönemde depremde neler yaptık ve olası başka depremlerde neler yapılabilir?’ gibi sorulara açıklık getireceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Sempozyumun açılış töreninde düzenleme kurulu adına KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tansel Bekiroğlu Ergün de bir konuşma yaparak sempozyum ile ilgili bilgiler aktardı.
Açılış töreninde ayrıca sempozyuma katkı sunan kurum temsilcilerine protokol üyeleri tarafından plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.
19-20 Şubat 2024 tarihlerinde iki gün süren ve 11 oturum şeklinde yapılan sempozyum kapsamında Almanya’da yaşayan Uzm. Dr. Ebru Yıldız’ın girişimleriyle temin edilen yardımlarla depremzedeler için kurulan fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi ile çocuk psikiyatri destek ünitesinin açılışı da gerçekleştirildi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.