KSÜ’den AYM’nin ‘Hak İhlali’ Kararına İlişkin Kamuoyu Duyurusu
GÜNDEMKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğünden Anayasa Mahkemesinin bir grup akademisyenin sözde barış bildirisi hakkında ‘hak ihlali’ kararı vermesiyle ilgili şu açıklama yapıldı:
“Anayasa Mahkemesinin 26 Temmuz 2019 tarihinde Türk Milletinin değer yargılarından nasibini almamış sözde bir grup akademisyenin sözde barış bildirisi hakkında ‘hak ihlali’ kararı vermesi Türk Milletinin maşeri vicdanını derinden sarsmış, vatan uğrunda feda-i can eden şehitlerimizin aziz ruhlarını muazzep etmiş, gazilerimizin hatırasını yaralamıştır.
Bin yıldır bu topraklarda ‘hakkın ve adaletin yeryüzü mübeşşiri’ vasfıyla mazluma umut, zalime korku olan, her hal ve şartta mazlumun yanında zalimin karşısında durmaktan vazgeçmeyen necip milletimize ve devletimize ‘kıyım’, ‘katliam’, gibi itham ve iftiralarda bulunmanın nasıl bir akıl tutulmasını temsil ettiğini milletimizin vicdanına havale ediyoruz.
Hem Anayasa Mahkemesinin kendi hukuk içtihadına, hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına hem de evrensel hukuk normlarına göre haklı bir tarafı olmayan bu kararı, düşünce özgürlüğü kılığında takdim edilerek terör eylemlerini hafife alma algısı oluşturduğu ve teşvik ettiği kanaatiyle kabul edilemez bulduğumuzu ifade etmek isteriz.
Bu vesileyle bizler, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ailesi olarak devletimizin bağımsızlığına, egemenliğine, bekasına ve bölünmez bütünlüğüne, milletimizin huzur, kardeşlik ve birliğine kasteden her türlü eylem ve söylemin karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla beyan ederiz.”
KSÜ Rektörlüğü
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.