Kura Çekiminde Hile Var mı?
GÜNDEMCumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere, 826 işçi alımının yapıldığı süreçte kamuoyunda yoğun tartışmalara sebep olan şaibe iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayınlanan ilanında İş Kanunu’na tabii belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılmak için 826 kişi alınacağını açıklamıştı.
Kura çekiminin bakanlığın merkez kampüsünde bulunan Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceği ilan edilirken, ilerleyen süreçte alımların belirtilen usullerde yapılmadığına dair çok fazla sayıda iddia tartışılmaya başlandı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak cevaplandırması istemiyle konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Ali Öztunç’un önergesi ve kamuoyu adına yanıt beklediği sorular aynen şu şekilde;
Tarım Bakanlığı ve Orman Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere, 4857 sayılı İş Kanununa tabi belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalıştırılacak 826 adet işçi alımı yapacağını ilan etmiş ve personel alımının Ankara Atatürk Spor Salonunda adayların katılımı ile noter huzurunda yapılacağı söylenmiştir. Ancak kura çekimi söylendiği gibi gerçekleşmemiştir.
Buna istinaden;
- 826 işçi alımı kurası bakanlığın duyurduğu şekilde neden yapılmamıştır?
- Gerekçe pandemi ise, bakanlık kura çekimini görsel medya aracılığı ile neden yayınlamamıştır?
- Kura çekiminin yapılmadığı ve Ak Parti teşkilatlarından verilen isim listelerindeki kişilerin işe alındığı iddiaları doğru mudur?
- Noter huzurunda yapıldığı söylenen kura çekimi görüntülerini yayınlamayı düşünüyor musunuz?
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.