© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kurban kesim alanları belli oldu

Elbistan’da, ilçe merkezinde kurban kesim alanlarını belirlendi. Vatandaşlar, belirlenen 10 farklı noktada kurban kesimini yapabilecek.

Elbistan, depremin gölgesinde Kurban Bayramı’na buruk hazırlanıyor. Bayrama sayılı günler kala birçok vatandaşlar kurbanlıklarını alırken bazıları da alışverişini son günlere bırakıyor. Kurbanlık alışverişinin en yoğun yaşandığı yer ise hayvan borsası oluyor.

Elbistan Kurban Hizmetleri Komisyonu, vatandaşların kurban ibadetini rahat ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için kesim noktalarını belirledi. Buna göre, Elbistan’da 10 farklı noktada kurban kesimi yapılabilecek. İlçe genelindeki kurban kesim alanları şu şekilde olacak; Hayvan borsası, Yeşilyurt Çok Programlı Lise yanı, Kızılcaoba Mahallesi eski diş hastanesi yanı, Yeşilyurt Mahallesi Hacı Turaç Cami karşısı, Pınarbaşı Mahallesi Elbistan Ortaokulu bahçesi, Pınarbaşı Mahallesi açık pazar yeri, Hocazade Camii önü pazar yeri, Tepebaşı Caddesi okul bahçesi, Cumhuriyet Mahallesi Hacı Esat Efendi Caddesi eski pazar yeri karşısı ve Yeşilyurt Mahallesi TOKİ İlkokulu bahçesi.”

BAŞKAN GÜRBÜZ; GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise yaptığı açıklamasında; kurban kesim alanlarında her türlü tedbirlerin alındığını ifade ederek; “Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısı sonrasında kurbanlık kesimi için ilçe sınırlarımız içinde 10 farklı yer belirlendi. Kesim noktaların tamamında zabıta müdürlüğü ekiplerimiz gerekli denetimlerini yapacak. Elbistan Belediyesi ekipleri bayram boyunca halkımıza hizmet vermek için hazır bekleyecek. Bu vesile ile başta Elbistanlı hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER