Mavi Kapak Projesine Destekler Devam Ediyor
GÜNDEMDulkadiroğlu Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçe genelinde başlattığı mavi kapak projesine destekler devam ediyor. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin engelli personeli, ilçe genelinde mavi kapak toplayarak engellilere tekerlekli sandalye temin ediyor.
Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından başlatılan ve onlarca engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yapan Mavi Kapak projesi devam ediyor. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin engellilere yönelik oluşturduğu engelli hizmet masası tarafından organize edilen Mavi Kapaklar, ilçe genelinden toplanıyor.
Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından görevlendirilen engelli personel Oktay Uzunca, büyük bir gayretle vatandaşların topladığı mavi kapakları yerinde teslim alıyor.
Doğukent mahallesinde site görevlisi olarak çalışan Cafer Fındık, topladığı mavi kapakları Dulkadiroğlu Belediyesi’ni arayarak teslim etti. Bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü anlatan Fındık, “Dulkadiroğlu Belediyemizin böyle bir çalışma yaptığını duydum. Ben de görev yaptığım apartmanlardan ve çevreden bu mavi kapakları topladım. Belediyemizin yetkililerine teslim ettim. İnşallah bir engelli vatandaşlımıza umut olur” dedi.
Vatandaşın projeye gösterdiği öneme teşekkür eden Dulkadiroğlu Belediyesi görevlisi Oktay Uzunca, “Dulkadiroğlu Belediyemizin engelliler masasında görevliyim. Ben de engelli bir birey olarak engelli kardeşlerimize belediyemiz adına gerekli desteği sağlıyorum. Mavi kapak projemizi uzun yıllardır devam ettiriyoruz. İlçe genelinde bulunan kapak toplama istasyonlarımız dışında vatandaşlarımızın bireysel çabalarına da destek oluyoruz. Bugün Cafer abimiz topladığı kapaklarla bir engelli kardeşimizin daha tekerlekli sandalyeye kavuşmasına vesile oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.