© Haber Hanesi 2014 - 2025

MHP Milletvekili Dora'dan Deprem Bölgesi Kahramanmaraş İçin Yeni Talepler!

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından çeşitli açıklamalarda bulundu. Dora, görüşmede Kahramanmaraş ve deprem bölgesinin ihtiyaç ve beklentilerini değerlendirdiklerini belirtti. Açıklamalarında şu önemli hususlara değindi:

SGK Borçlarının Ertelenmesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesindeki firmaların Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarının 28 Şubat 2025'e kadar ertelendiğini duyurduğunu hatırlatarak, Gelir İdaresi Başkanlığı'na olan vergi borçlarının ödeme sürelerinin de 2025 yılına ertelenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, firmaların ödemelerini kolaylaştırmak için taksit sayısının artırılmasını ve taksitlendirme şartlarının kaldırılmasını talep etti.

KDV İade ve Mahsup İşlemleri: Firmaların ihracat ve tevkifatlı satışlardan dolayı birikmiş olan KDV iade alacakları ve mahsupları için gerekli teminat mektuplarını temin edip vergi dairelerine müracaatta bulunduklarını, bu işlemlerin hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

Krediye Ulaşım ve Faiz Oranları: Deprem bölgesindeki sanayicilerin hasarlı binalarını tadil edip işler hale getirebilmeleri için krediye ulaşım güçlüğü ve yüksek faiz oranlarının Kahramanmaraş özelinde revize edilmesi gerektiğini belirtti.

Borçların Yeniden Yapılandırılması: Mevcut borçların uygun faizlerle yeniden yapılandırılması talebini dile getirdi.

Düşük Faizli Krediler: Türkiye'nin tekstil lokomotifi olan fabrikaların eski kapasiteyle çalıştırılabilmesi için düşük faiz oranlı, özellikle KGF destekli kredilere ihtiyaç olduğunu ve bu konunun Bakanlık gündeminde önceliklendirilmesini istedi.

Yerinde Dönüşüm Kredileri: Yerinde dönüşüm projelerinde kredi tutarlarının güncel piyasa koşullarında düşük kaldığını belirterek, 750+750 bin TL olan kredi tutarının 1.200+800 bin TL olarak yükseltilmesini talep etti.

Dora, Bakan Mehmet Şimşek'in bu talepleri kararlılıkla ele aldığını, pek çok konuda anında talimat verdiğini ve diğer konular için de çalışmalar yapacağına dair söz verdiğini belirterek, Kahramanmaraş adına teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER