© Haber Hanesi 2014 - 2025

Miiletvekili Zuhal Karakoç: “Çocuklarımızın Güvenliği İçin Çok Boyutlu Çalışıyoruz”

MHP Kahramanmaraş Miiletvekili Zuhal Karakoç, okul güvenliği için uzmanlarla buluştu. Şiddetin önlenmesine yönelik yeni adımlar masaya yatırıldı.

Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek ve eğitim ortamlarını daha güvenli hale getirmek amacıyla kurulan araştırma komisyonu, alanında uzman isimlerle kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Çalışmalara öncülük eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, okul güvenliği konusunda kalıcı çözümler üretmek için akademisyenlerle bir araya geldi.

Son dönemde Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yaşanan okul saldırılarının ardından çalışmalarını hızlandıran komisyon, şiddetin nedenlerini ve çözüm yollarını çok yönlü şekilde ele aldı.

Uzman İsimlerden Stratejik Katkı

Toplantıda eğitim bilimleri, davranış bilimleri, sosyal hizmetler ve siber güvenlik alanlarında uzman akademisyenler görüşlerini paylaştı. Şule Alan, Nurdan Duman, Taner Atmaca ve Batuhan Tosun tarafından sunulan raporlar, okul ortamlarında şiddeti tetikleyen faktörlerin belirlenmesi ve önlenmesine yönelik önemli veriler ortaya koydu.

Hedef: Kalıcı ve Caydırıcı Güvenlik Sistemi

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Zuhal Karakoç, çocukların güvenliğinin yalnızca fiziki önlemlerle sağlanamayacağını belirterek, okul güvenliğinin psikolojik, sosyal ve dijital boyutlarıyla ele alınması gerektiğini vurguladı.

Komisyonun amacı, kısa vadeli çözümler yerine Türkiye genelinde uygulanabilecek sürdürülebilir ve etkili bir güvenlik modeli oluşturmak olarak öne çıkıyor.

Siber Zorbalık da Gündemde

Toplantıda özellikle dijital dünyada giderek artan siber zorbalık, çevrimiçi şiddet ve gençleri etkileyen dijital tehditler de masaya yatırıldı. Uzmanlar, öğrencilerin hem fiziksel hem de dijital ortamda korunmasına yönelik yeni politikalar geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Komisyon tarafından elde edilen bulguların ilerleyen süreçte yasal düzenlemeler ve idari uygulamalara dönüştürülmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta 800 Milyon TL’lik Dev Tesis Açıldı! Kuzey İlçelerinde Asfalt Üretimi Hızlanacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 800 Milyon TL yatırımla Afşin’de hayata geçirdiği Kuzey İlçeleri Asfalt Üretim Tesisi hizmete açıldı. Saatte 240 ton asfalt üretim kapasitesine sahip modern tesis; Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak’ta yol yatırımlarına hız kazandıracak.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Yeni Haftada Asfalt Seferberliğini 30 Farklı Noktada Sürdürecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 27 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında 4 farklı ilçede 30 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş'ta Narkotikten Dev Operasyon! 9 Şüpheli Tutuklandı

Kahramanmaraş'ta narkotik ekiplerinin dört ayrı operasyonunda uyuşturucu maddeler ve 28 bin 400 TL ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan 9 şüpheli tutuklandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Mükremin Halil Caddesi’nde İlk Etabı Tamamladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi Mükremin Halil Caddesi’nin asfaltını 7 Milyonluk yatırımla baştan sona yeniledi. İkinci etap kapsamında caddede yürüyüş yollarının imalatı gerçekleştirilecek, aydınlatma elamanları modernize edilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı’nda Büyük Dönüşüm Başlattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da 2,5 kilometrelik Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı’nda sıcak asfalt serimine başladı. Bulvar; asfaltı, yürüyüş yolları ve aydınlatma sistemiyle baştan sona modernize edilecek.

Üniversite Tercihinde Gençlere Kahramanmaraş Büyükşehir’den Rehberlik Desteği

Pusula Maraş çatısı altında gençlere yönelik desteklerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, üniversite tercih döneminde de gençlerin yanında olacak. 29 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek programda üniversite tanıtımı ve tercih danışmanlığı hizmeti sunulacak.

TÜM HABERLER