Muğla’da Korkutan Deprem! Genç Kız Panikle Hayatını Kaybetti
GÜNDEMEge Kıyılarında Gece Yarısı Deprem! Marmaris Açıklarında Sallandı, Fethiye’de Acı Kayıp
Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında gece saatlerinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de güçlü şekilde hissedildi. AFAD’ın aktardığı verilere göre sarsıntı, saat 02.17’de Akdeniz açıklarında gerçekleşti ve Muğla, İzmir, Aydın, Antalya gibi birçok şehirde paniğe yol açtı.
Deprem sonrası en acı haber Fethiye’den geldi. 14 yaşındaki Afranur Günlü, yaşadığı yoğun korku ve panik sonucu geçirdiği kriz nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen genç kız kurtarılamadı. Muğla Valisi İdris Akbıyık, depremden etkilenen 69 kişinin çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle sağlık hizmeti aldığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerleşim alanlarında herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını belirtti. Yerel yetkililer, vatandaşları artçı sarsıntılar konusunda dikkatli olmaya davet etti.
Deprem bölgesinde kriz yönetimi ekipleri sahaya inerken, psikososyal destek birimlerinin de devreye alındığı bildirildi. Bölge halkı geceyi açık alanlarda geçirirken, uzmanlar depremin deniz merkezli olması nedeniyle tsunami riski taşımadığını ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.