© Haber Hanesi 2014 - 2025

Murat Akkurt’un ismi Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi’nde yaşatılacak

Dulkadiroğlu Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Müdürlüğü yapan ve 6 Şubat depreminde ailesiyle birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Muhammet Murat Akkurt’un adı Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi’ne verildi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 6 Şubat depreminde çok büyük kayıplar yaşadıklarını hatırlattı. Dulkadiroğlu Belediyesi çalışanlarından deprem şehitleri olduğunu hatırlatan Başkan Okay, hepsini rahmetle andıklarını söyledi.
Deprem şehitlerinden birinin de Sosyal ve Kültür İşler Müdürlüğü yapan Muhammet Murat Akkurt olduğunu hatırlatan Başkan Okay, Belediye Meclisinde alınan kararla Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi’ne Akkurt’un isminin verildiğini ifade etti. Muhammet Murat Akkurt Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi’nin gençlere büyük katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Okay, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yaşamış olduğumuz asrın felaketinde birçok kayıp yaşadık. Bu kayıplarımızdan bir tanesi de Sosyal ve Kültür İşler Müdürlüğümüzü yapan Muhammet Murat Akkurt idi. Asrın felaketinde ailesi ile birlikte enkaz altında kalarak şehit oldu. Kendisine ve ailesine Allah’tan rahmet diliyoruz. Çok büyük emekleri bulunan Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi’nde isminin yaşatılması için bir çalışma yaptık. Geleceğin teminatı gençlerimizin yetiştirildiği bu güzel mekanda Murat beyin ismi yaşatılacak.”

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER