© Haber Hanesi 2014 - 2025

MÜSİAD Kadın Grubu Başkanı Öz: Çocuklara Yönelik Şiddet ve İstismarı En Sert Şekilde Kınıyoruz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kadın Grubu Başkanı Müge Öz, son yıllarda gittikçe artan çocuk istismarı ve toplumda infiale yol açan Zümrüt Apartmanı kitabına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kadın Grubu Başkanı Müge Öz, son yıllarda gittikçe artan çocuk istismarı ve toplumda infiale yol açan Zümrüt Apartmanı kitabına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

 

Öz açıklamasında şunları kaydetti:

Pedofili, tüm dünyanın önüne geçebilmek için mücadele verdiği, teknolojik gelişmeler ve kitle iletişim araçlarının yaygın kullanımı dolayısıyla baş edebilmenin son derece zor olduğu, toplumsal düzen ve huzur üzerinde oluşan, çağımızın en büyük tehditlerinden biridir. Ülkemizde devlet, yargı, sivil toplum kuruluşları ve toplum düzeyinde gelişen bilinç doğrultusunda önemli kazanımlar elde ediyoruz. Bu kazanımlarımızın, bilinçsizce ve sorumsuzca kalkışılan eylemler nedeniyle gölgelenmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemizde ve tüm dünyada, bu habis durumun tamamen ortadan kalkması için gösterdiğimiz çabayı artırarak sürdürmek, toplumun her bir ferdi olarak bizlerin asli ödevidir.

 

Abdullah Şevki tarafından yazılan ve çocuğa yönelik ağır cinsel istismar ifadeleri barındıran “Zümrüt Apartmanı” isimli kitap, öncelikle toplum vicdanı tarafından lanetlenmiş, yazar ve yayınevi sorumlularına yönelik yoğun bir kamuoyu oluşturulmuştur. Kitapta yer alan içeriğin, kabul edilmesi, hoş görülmesi imkânsızdır.

 

Yalnızca kendi çocuklarımızı değil, dünyadaki her bir çocuğu koruyarak, beden ve ruh bütünlüğünü gözetme sorumluluğunu taşıyan bizlerin, çocuğa yönelen tehditleri, hiçbir şekilde sineye çekmesi mümkün değildir. Bu sorumlulukla, söz konusu kitabı yazarak, pedofili başta olmak üzere çocuğa yönelik şiddet ve istismarı edebiyat kisvesi altında dolaşıma sokan yazarı ve buna imkân sağlayanları, en sert şekilde kınıyoruz.

 

Kitabın kamuoyu nezdinde, “kontrolsüz kültür endüstrisinin, toplumda oluşturduğu yıkıcı etkiler” üzerine yeni bir tartışmaya vesile olmasını temenni ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER