© Haber Hanesi 2014 - 2025

MÜSİAD’DAN Ticari Diplomasi Atağı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Türkiye’nin yurt dışındaki etkinliğinin artırılması, ülke ihracatının yukarı taşınması, iş ortamlarının geliştirilmesi ve yeni pazarlar bulunması konusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

95 ülke 225 farklı noktadaki teşkilat ağıyla Türkiye’nin küresel ölçekte en büyük ve en yaygın sermaye platformu olan MÜSİAD, bu anlayış ve vizyon doğrultusunda dünyanın dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren Türkiye’deki Fahri Konsolosları, MÜSİAD Genel Merkez’de bir araya getiriyor.

 

Etkinlik, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN, MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komitesi Başkanı Zeki GÜVERCİN, Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu Başkanı Aykut EKEN, Dünya Fahri Konsoloslar Derneği Başkanı Emre ETE ve 50’ye yakın fahri konsolusun katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

 

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Abdurrahman Kaan, Ticaret Savaşları olarak nitelendirilen yeni dönemde ticari ilişkileri “ticaret diplomasisi” adı verilen ilişkiler bütününün yönettiğini kaydetti. Devletlerin halihazırda majör adımlara hâkim olduğunun altını çizen Kaan, devlet politikalarının sahadaki uygulanabilirliğinin sivil toplum örgütlerinin çabalarıyla güçlendiğini vurguladı. Kaan, “MÜSİAD olarak, bunun bilinciyle hareket ediyoruz ve kendi adımıza bu sorumluluğu yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Fahri konsolosluk, dış dünya ile siyasi ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinde önemli araçlardan biri. MÜSİAD olarak, fahri konsolosluğun önemini, ticari diplomasideki yerini iyi biliyoruz. Bizlerin ticari arenada gösterdiğimiz çaba ve gayretin sahada sürdürülmesi, müthiş bir itici güç olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.

 

Program 5 Aralık Perşembe günü, saat 09.00’da MÜSİAD Genel Merkez’de gerçekleştirilecek.

 

 

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER