Okay : Salgın Sonrasına Hazırlanıyoruz
GÜNDEMDulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, salgın sonrasının biteceğini ve bu süreç sonunda tüm vatandaşlarla mesire alanlarında, parklarda ve sosyal alanlarda buluşacaklarını söyledi.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Koronavirüs ile mücadelenin yanı sıra tüm belediyecilik hizmetlerini de aksatmadan sürdürdüklerini kaydetti. Başkan Okay, bu sürecin sona ermesiyle vatandaşların sosyal tesis ve mesire alanlarına kavuşacakları günü beklediklerini dile getirdi. Virüs ile mücadele çalışmalarının yanı sıra Fen İşleri Ekipleri’nin de yoğun bir mesai harcadığını kaydeden Başkan Okay, vatandaşların hizmetine sunulacak alanların tadilattan geçtiğini, yeni projelerin de başarı ile devam ettiğini belirtti. Özellikle vatandaşların sıklıkla kullandığı mesire alanları, parklar, çay bahçeleri ve sosyal alanların özenle elden geçirildiğini aktaran Başkan Okay, macera parkı, bahtiyar yokuşu 2 ve diğer projelerin de inşaat çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.
TÜM DÜNYA OLARAK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Tüm dünya olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Türkiye olarak da bu süreci en iyi yürüten ülkelerin başında geliyoruz. Bu başarı hükümetimizin doğru politikaları ve vatandaşımızın hoş görüsü ile gerçekleşmektedir. Bu süreç başarılı bir şekilde atlatıldığında bizler de vatandaşlarımızın temiz hava alacakları, doyasıya gezip dolaşa bilecekleri alanlarımızı elden geçiriyoruz. Bu süreç ne kadar zorlu da olsa Dulkadiroğlu Belediyesi olarak hiçbir projemizi durdurmadık ve özverili bir şekilde çalışarak projelerimizi tamamlamaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu sürecin ardından koşacakları mesire alanlarımızı onların geleceği güne hazırlıyoruz. Macera parkımızın inşaatını hızla devam ettiriyoruz. Bahtiyar Yokuşu 2 Projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca tüm park ve bahçelerimiz tadilattan geçiriliyor. Cevizli Bahçenin tadilat çalışmaları devam ediyor. Gençlerimizin göz bebeği gençlik merkezimiz aynı özveriyle gençlere kavuşacağı güne hazırlanıyor. Biz bu süreci hizmet anlamında da en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bu süreci birlikte atlatacağız ve normal zamanlarımızda olduğu gibi yine kol kola olacağız. Ben vatandaşlarımızın sabırla beklemesini tavsiye ediyor hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.