Onikişubat Belediye Başkanı, Muhtarlarla Yatırım Planlarını Değerlendirdi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 2024 Yılı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, yıl boyunca yapılan çalışmaları değerlendirdi. Sorun ve talepleri dinleyen Başkan Toptaş, 2025 yılı yatırım programının taleplere göre şekilleneceğini belirterek, “Seçim sürecinde verdiğimiz sözleri hamdolsun bir bir yerine getiriyoruz, önümüzdeki süreçte daha da çok çalışarak mahallelerimiz özelinde Onikişubat’ımızın dönüşüm sürecini güçlü bir şekilde başaracağız.” dedi.
Onikişubat’ta hizmet kalitesini artırmak amacıyla gerek vatandaşlar gerekse muhtarlarla istişarelerini sürdüren ve yatırımları vatandaşların ihtiyaçlarına göre şekillendiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, ilçede görev yapan muhtarlarla 2024 Yılı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi.
Muhtarlar ve vatandaşlarla kurduğu güçlü iletişimle sorunların çözümünde öncü olan Başkan Toptaş, 2024 yılı boyunca yapılan çalışmalara ilişkin muhtarlara sunum yaparken, önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi verdi.
Muhtarların, mahallelere yönelik taleplerini dinleyen Başkan Toptaş, 2025 Yatırım Planı’nın taleplere göre şekilleneceğini belirterek, yeni yılda tüm mahallelerin eksiklerin giderme noktasında üstün gayret göstereceklerini söyledi.
Başkan Toptaş’a, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, birim müdürleri ve kurum temsilcileri eşlik etti.
26 mahalle muhtarı tek tek taleplerini anlattı
Toplantıya, Akçakoyunlu Mahallesi Muhtarı Atila Kebabcı, Mağralı Mahallesi Muhtarı Ömer Saygılı, Osman Gazi Mahallesi Muhtarı Veli Gedik, Serintepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Gürbak, Şehit Evliya Mahallesi Muhtarı Aladdin Küçükkürtül, Yürükselim Mahallesi Muhtarı Ömer Sucuoğlu, Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Doğan Akkuş, Ertuğrul Gazi Mahallesi Muhtarı Rahime Söğüt, Mercimektepe Mahallesi Muhtarı Bayram Kabak, Mevlana Mahallesi Muhtarı Cuma Yalçın, Yusuflar Mahallesi Muhtarı Nazif Mencik, Barbaros Mahallesi Muhtarı Doğan Akkuş, Gayberli Mahallesi Muhtarı Hacı Köse, Hacı Bayram Veli Mahallesi Muhtarı Erol Parlak, Hayrullah Mahallesi Muhtarı Sefa Kirişci, Malik Ejder Mahallesi Muhtarı Osman Tatlı, Oruç Reis Mahallesi Muhtarı Servet Eren, Şazi Bey Mahallesi Muhtarı Cemal Kaya, Avşar Mahallesi Muhtarı Ali Karadöl, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Bünyamin Göz, Gedemen Mahallesi Muhtarı Ahmet Arslan, Maarif Mahallesi Muhtarı Gülhanım Optur, Üngüt Mahallesi Muhtarı Yunus Gök, Yamaçtepe Mahallesi Muhtarı Muhammet Anıl Can, Yirmiikigün Mahallesi Muhtarı Fatma Eken ve Karamanlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Culfa katıldı.
“Azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Hanifi Toptaş, konuşmasında belediyenin tüm alanlardaki hizmetlerinin aralıksız devam ettiğini vurguladı. Mahalle muhtarlarının, yerel yönetimlerin en önemli paydaşları olduğunu belirten Başkan Toptaş, “Muhtarlarımız, mahallelerimizin sesi ve yerel yönetimlerin güçlü birer temsilcisidir. Bu tür toplantılar, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde karşılamak adına büyük önem taşıyor. 2024 yılı boyunca eğitimden sosyal projelere, altyapıdan üstyapıya kadar pek çok alanda önemli yatırımları hayata geçirdik. Aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Toplantıda, özellikle kırsal mahallelerde yapılan altyapı çalışmaları, asfaltlama projeleri ve sosyal donatı alanlarının artırılması gibi konular ele alındı. Ayrıca mahallelerin mevcut sorunları ve çözüm önerileri detaylı bir şekilde değerlendirildi. Başkan Toptaş, mahalle muhtarlarının öneri ve taleplerini tek tek dinleyerek çözüm odaklı bir yaklaşım sergiledi.
“Ortak akılla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacağız”
2025 yılı planlamalarına da değinen Başkan Toptaş, “Hedefimiz, Onikişubat’ı her geçen gün daha yaşanabilir ve modern bir ilçe haline getirmek. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Ortak akılla hareket ederek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Toplantıya katılan muhtarlar, belediyenin mahallelerde gerçekleştirdiği çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.