Onikişubat Belediyesi, öğrencilerin ve ailelerinin sınav heyecanına ortak oldu
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde binlerce öğrenci Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavda ter dökerken, Onikişubat Belediyesi de okul önlerinde çocuklarını bekleyen ailelerin heyecanına ortak oldu. Kurduğu çadırlarla aileleri güneşten koruyan Onikişubat Belediyesi, veli ve öğrencilere su ile çeşitli ikramlarda bulunarak gönüllere dokundu.
Sosyal belediyeciliğin öncüsü Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, farkını Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavda da gösterdi. Model alınan eğitim yatırımları ve projeleriyle öğrencileri sınava hazırlayan Onikişubat Belediyesi, sınav heyecanında da yanlarında oldu.
ÇADIRLAR KURULDU, VELİ VE ÖĞRENCİLERE İKRAMLARDA BULUNULDU
Onikişubat ilçesinde ikamet eden binlerce öğrencinin ortaokuldan bir üst öğrenim olan liseye geçme hayalini gerçekleştirebilmek için girdiği LGS maratonu tamamlandı. 2 ayrı oturumda sınavlara giren olan lise öğrencisi adayları, sabahın erken saatlerinde aileleri ile birlikte okullara geldi. Öğrenciler yapılan aramaların ardından sınıflardaki yerini alırken veliler de okul dışında çocuklarını beklemeye başladı.
Sabahın erken saatlerinde okul çevrelerinde çalışmalara başlayan Onikişubat Belediyesi ekipleri de, sınav olan okulların önünde çadırlar kurarak, velilerin rahat bir şekilde çocuklarını bekleyebilecekleri alanlar oluşturdu.
155 dakika süren sınav süresince aileleri yalnız bırakmayan Onikişubat Belediyesi’nin su ve çeşitli ikramları ise gönüllere dokunurken, velileri memnun etti.
İkramlar karşısında şaşıran ve mutlu olan veliler Başkan Hanefi Mahçiçek’e ve Onikişubat Belediyesine bu jestinden dolayı teşekkür etti.
Ayrıca güneşten korumak için çadır kurulmasının ince bir düşünce olduğunu belirten veliler, Onikişubat Belediyesi farkını bir kez daha gördüklerini söyledi.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.