Onikişubat Belediyesi'nden Personele 'Sağlıklı Yaşam' Eğitimi
Kahramanmaraş HaberleriKurum içi eğitim seminerleriyle personelinin mesleki ve bireysel gelişimlerine katkı sunmayı amaçlayan Onikişubat Belediyesi, son olarak sağlık konusunu gündemine alarak ‘Sağlık Yaşam’ noktasında personelini alanının uzmanlarıyla buluşturdu.
Onikişubat Belediyesi, personelinin mesleki ve bireysel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği kurumsal eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Bu kapsamda gerçekleştirilen son programda sağlık teması ele alındı. İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen seminerde, sağlıklı yaşam, koruyucu sağlık hizmetleri ve toplumsal farkındalık konularına odaklanıldı.
Sağlık alanındaki güncel başlıkların ele alındığı eğitim, personelin bilgi düzeyinin artırılması ve bilinçli hizmet üretimine katkı sağlama hedefiyle gerçekleştirildi.
Sağlıklı Hayat Merkezleri, aşı reddi ve topuk kanı tüm detaylarıyla anlatıldı
Eğitim programı kapsamında İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülsüm Kerkütlüoğlu, Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin işleyişi ve sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Merkezlerin birey ve toplum sağlığı açısından oynadığı rol, örnek uygulamalarla aktarıldı.
Devamında Uzm. Dr. Burcu Kurşuncu, aşı reddi konusuna ilişkin bilimsel veriler ışığında bir sunum gerçekleştirdi. Aşıların bireysel ve toplumsal bağışıklık açısından taşıdığı öneme dikkat çekilerek, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri paylaşıldı.
Uzm. Dr. İlknur Saylak ise yenidoğan tarama programları kapsamında yer alan topuk kanı uygulaması hakkında bilgi verdi. Tarama testinin erken tanıdaki yeri ve bu konuda yaşanan red vakalarının sonuçları değerlendirildi.
Eğitim sonunda katılımcılara yönelik soru-cevap bölümüyle program tamamlandı.
Onikişubat Belediyesi’nin farklı başlıklarda düzenlediği kurumsal eğitimlerin yıl boyunca periyodik olarak sürdürüleceği bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.