© Haber Hanesi 2014 - 2025

Onikişubat Belediyesi’nin Eğitim Vizyonu İlk Meyvesini Verdi

Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi tarafından 2025 Aile Yılı kapsamında ilçeye kazandırılan Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi, ilk mezunlarını verdi. Modern ve teknolojik donanımıyla dikkat çeken merkezde bir eğitim yılı başarıyla tamamlanırken, 140 öğrenci mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin kurumsal kapasitesini güçlendiren proje kapsamında çocuklara yönelik en kapsamlı erken çocukluk eğitimi merkezlerinden biri olarak hizmet veren Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi’nde minikler; Minik Kalpler, Sevgi Çiçekleri, Neşeli Kelebekler, İnci Taneleri ve Çalışkan Arılar isimli sınıflarda sabah ve öğle grubu olarak eğitim aldı.

Eğitim-öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte minikler için anlamlı bir mezuniyet programı düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan törende aileler duygusal anlar yaşarken, minikler hünerlerini sergiledi. Mezuniyet belgelerini alan çocuklar, ilk eğitim yuvalarına veda etti.

Onikişubat Belediyesi, Hakan Akdere Gündüz Bakımevi’nde önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi için hazırlıklara başladı. Yarı zamanlı sabah ve öğle grubu sistemiyle hizmet vermeye devam edecek merkez, başvurulara yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

YOĞUN TALEP GÖRMÜŞTÜ, EĞİTİMDE İLK YIL GERİDE KALDI

36-66 ay arası çocuklara hizmet vermek üzere kurulan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren bakımevine geçtiğimiz yıl 42 farklı mahalleden başvuru yapılmış, 200 kişilik kontenjan için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilmişti. Kuraya gösterilen yoğun ilgi, ailelerin böylesi nitelikli bir eğitim merkezine olan ihtiyacını gözler önüne sermişti.

5 sınıf, 6 farklı atölye, yemekhane ve geniş bir bahçeyle hizmet veren gündüz bakımevinde, çocukların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine katkı sunmak için her detay titizlikle planlandı. Her sınıf, Milli Eğitim Bakanlığı standartlarına uygun materyallerle ve akıllı tahtalarla donatılırken, 7 ayrı öğrenme merkeziyle çocuklara çok yönlü bir eğitim sunuldu.

Lego, Akıl ve Zeka Oyunları, Dans ve Jimnastik, Mesleki Gelişim, Ev İşleri ve Aşçılık gibi atölyelerde uygulamalı eğitimler gerçekleştirilirken, ekoloji hobi bahçesi, masal köşesi ve oyun alanlarıyla doğa temelli bir gelişim ortamı sağlandı.

BAŞKAN TOPTAŞ: GELECEĞE IŞIK TUTAN BİR MERKEZ

Mezuniyet töreni vesilesiyle açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, “Göreve geldiğimiz günden bu yana çocuklarımızın ve ailelerimizin hayatını kolaylaştıracak projelere öncelik verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Aile Yılı çerçevesinde ilçemize kazandırdığımız Hakan Akdere Gündüz Bakımevi, çocuklarımızın geleceğine ışık tutan örnek bir eğitim yuvası oldu. Bugün burada ilk mezuniyet sevincini yaşıyoruz. Bu daha başlangıç. İnşallah nice yavrumuz burada ilk eğitim basamağını güvenle tırmanacak” dedi.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER