Onikişubat Belediyesi’nin yaz kursları açıldı
Kahramanmaraş HaberleriTüm belediyelere model olan eğitim yatırımlarıyla çocukların kişisel gelişiminde yeni ufuklar açarak hayatlarına dokunan Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da bağlama, gitar, resim ve İngilizce gibi sanatsal ve kişisel gelişim branşlarında yaz kursu düzenliyor. Kurslar, Başkan Mahçiçek’in de katıldığı programla resmen başladı.
Standart belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra üstlendiği sorumlulukla eğitim yatırımlarında dikkat çeken çalışmalara imza atan Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, pozitif ayrımcılık ilkesiyle ilçedeki öğrenci ve gençlere birbirinden anlamlı hizmetleri ulaştırıyor.
Çocukların kişisel gelişimlerinde yeni ufuklar açan yaz kurslarını bu yıl da devam ettiren Onikişubat Belediyesi, TÜGVA Kahramanmaraş Temsilciliği iş birliğindeki yeni dönemin başlangıcını yaptı.
Kurslarla yaz tatilini dolu dolu geçirecek olan öğrenciler, hem eğlenecek hem de öğrenecek.
Kurslar, yaz tatili ile sınırlı kalmayıp 12 ay boyunca devam edecek ve tamamen ücretsiz olacak.
7 yaş ve üzeri binden fazla öğrencinin katıldığı, Kur'an-ı Kerim, edebi okumalar, bağlama, gitar, resim, akıl ve zeka oyunları ile İngilizce branşlarında eğitim verilecek kursların açılışı, Başkan Hanefi Mahçiçek, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, TÜGVA Kahramanmaraş İl Temsilcisi Furkan Seyithanoğlu ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
“ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ OLARAK BU KURSLARI DÜZENLERİZ AMA ESAS İŞ ANNELERİMİZDE”
Saçaklızade Mahallesi’ndeki Şehit Serkan Yılmaz Bilgi ve Kültür Evi’ndeki yaz kurslarının açılış törenine katılan Başkan Hanefi Mahçiçek, sınıfları tek tek gezerek, öğrenci ve velileriyle sohbet etti. Eğitim gören ve kitap okuyan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Mahçiçek, kurslarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Mahçiçek, “Maalesef, birkaç seneden beri sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. İki sene pandemi süreci, arkasından ise yaşadığımız deprem felaketi ama hayat da devam ediyor. Vefat eden kardeşlerimize Cenab-ı Hakk’dan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. İnşallah bu küçük beyefendi ve hanımefendiler burada eğitim alırsa, vefat eden kardeşlerimizin ruhları şad olacak. Çünkü bu evlatlarımız onlara Fatiha’lar okuyacak inşallah. Değerli annelerimiz, Kur’an-ı Kerim kurslarından sonra eğitimlerini evlerde ettirelim. Tekrar etsinler ki çocuklarımız unutmasın. Emin olun ki bizi ne para, ne pul, ne ev, ne bağ ne de bahçe kurtarır. Bizi öteki dünyada kurtaracak en önemli şey besmeledir. Evlatlarımızın gezdiği arkadaşlara, nerelere gidip geldiklerine dikkat edeceğiz. Bakın bizim sermayemiz çocuklarımız, başka bir şey değil. Onikişubat Belediyesi olarak bu kursları düzenleriz ama esas iş annelerimizde. Bu ülkenin temiz, iyi yetişmiş, düzgün insanlara ihtiyacı var. Bu ülke güzel insanlar tarafından yönetilirse, geleceği çok daha güzel olacak. Kız-erkek ayrımı yapmadan çocuklarımızı okutacağız ve evlatlarımız inşallah bu ülkenin yönetiminde gelecekte söz sahibi olacaklardır” dedi.
“FİZİKİ ÇALIŞMALARI YAPARIZ AMA EĞİTİM ÇOK ÖNCELİKLİ”
Onikişubat Belediyesi olarak eğitime öncelik verdiklerini belirten Başkan Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi olarak çocuklarımızın yaz tatillerini değerlendirmeleri ve ilgi alanlarına göre Kur'an-ı Kerim, edebi okumalar, bağlama, gitar, resim, akıl ve zeka oyunları ile İngilizce gibi çeşitli branşlarda kurslar düzenleyerek gelişimlerine ve başarılarına katkıda bulunmaya gayret ediyoruz. 7 tane havuzumuz var, çocuklarımız buralarda bunları kullanacak. Üniversite hazırlık kursları açıyoruz, gençlerimiz ücretsiz bir şekilde faydalanacak. 7 tane okulumuz var, yurtlarıyla beraber. Bütün amacımız çocuklarımızın eğitimi noktasında geleceklerine katkıda bulunmak. Bu bağlamda da Onikişubat Belediyesi olarak arkadaşlarımızla beraber gayret ediyoruz. Hep şunu söylüyorum, bizim önceliğimiz eğitim. Fiziki çalışmaları yaparız ama eğitim çok öncelikli. Biz gayret ediyoruz, onlar için çalışıyoruz. Başlayan kurslarımıza katılan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum, ailelerine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Açılış, Başkan Mahçiçek ve katılımcıların sınıfları gezmesi ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.
AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak
Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.
AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi
66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.