© Haber Hanesi 2014 - 2025

Onikişubatspor'un 4 Oyuncusu Saldırıya Uğradı! Sporda Şiddete Büyük Tepki

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden ve son dönemde gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Onikişubatspor, 2 Şubat 2025 tarihinde Siverek Belediyespor deplasmanında oynayacağı karşılaşma öncesinde üzücü olaylarla karşı karşıya kaldı.

Maç öncesi ısınma sırasında çıkan tartışmaların kısa sürede büyüyerek fiziksel saldırıya dönüşmesi, spor camiasında büyük tepkiyle karşılandı. Siverek Belediyespor’un bazı oyuncuları ve kulüp çalışanlarının Onikişubatspor futbolcularına yönelik saldırısı sonucunda dört futbolcu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan olayın ardından Kahramanmaraş’taki spor camiası ve futbolseverler büyük bir tepki gösterdi. Sporda rekabetin centilmenlik çerçevesinde kalması gerektiğini vurgulayan yorumcular, bu tür olayların futbolun ruhuna zarar verdiğini belirtti. Güvenlik önlemlerindeki eksiklikler ve ev sahibi ekibin müdahalede yetersiz kalması da eleştirilerin odak noktalarından biri oldu.

Kahramanmaraşlı iş insanı ve spor gönüllüsü Ali Cesur Kaçmaz, yaşanan saldırıya sert tepki göstererek, Siverek Belediyespor yönetimini ve güvenliği sağlayamayan yetkilileri kınadı. Açıklamasında, "Onikişubatspor, Kahramanmaraş’ın gururudur. Takımımızın sahada futbol oynamak için bulunduğu bir ortamda, şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalması kabul edilemez. Bu olay sadece Onikişubatspor’a değil, Türk futboluna vurulmuş bir darbedir." ifadelerini kullandı.

Kaçmaz, futbolun birleştirici bir güç olması gerektiğini vurgulayarak, "Rekabetin ve heyecanın yaşandığı bir spor dalında, şiddete başvurmak, takımına zarar vermekten başka bir şey değildir. Bu olayın sorumlularının tespit edilerek gereken cezaların verilmesini bekliyoruz." dedi.

Onikişubatspor yönetimi ve futbolcularının moralini yüksek tutarak yollarına devam etmeleri gerektiğini belirten Kaçmaz, tüm Kahramanmaraşlıları takımlarına sahip çıkmaya davet etti. Yaşanan olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve ilgili disiplin kurullarının soruşturma başlatması bekleniyor. Spor kamuoyu, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için ciddi yaptırımların uygulanmasını talep ediyor.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER