© Haber Hanesi 2014 - 2025

ORÇAN - SANKO SANAT GALERİSİ BİR İNCİDİR

Kahramanmaraşlı ressam Mehmet Akif Orçan, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açtı. Orçan, “Resme yeni başlayanlara, halka ve öğrencilere büyük bir sanat sofrası kurduğu için, Sanko Sanat Galerisi benim gözümde Gaziantep’in bir incisi” dedi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan’ın da katıldığı sergi açılışında konuşan Orçan, Gaziantep Güzel Sanatlar Lisesi’nde 5 yıl görev yaptığını, 2012 yılında doğum yeri olan Kahramanmaraş’a Güzel Sanatlar Lisesi açılınca görevine orada devam etmeye başladığını söyledi.

 

Çalışmalarını Kahramanmaraş’taki atölyesinde sürdüren Orçan, “Yedi yıl sonra çok sevdiğim Gaziantep’e yeni eserlerimle dönüş yaptım. Umarım yeni çalışmalarımı keyif alarak izlersiniz” ifadelerini kullandı.

 

Geçen zaman içinde başlangıçta figür olarak başlayan sanat serüvenini fantastik, soyut ve yalın doğa formlarıyla sadeleştirmeye çalıştığına vurgu yapan Orçan, şunları kaydetti:

 

“Resimlerimde ıssız mekânların derin sessizlikleri, yalnız ağaç, yalnız at, yarı uykulu figürlerim ve sakin kıyılarımız var. Resimlerimde spontane efektlerin yerini, süreç içinde yine figürden kopmadan figür, portre, yalın mekanları fırça kontrolüyle yeniden ele aldığım görülecek.”

 

GAZİANTEP’İN BİR İNCİSİ

“Özellikle bir eğitimci gözüyle birkaç şey daha söylemek istiyorum. Bu galeride açılan birçok sergiye geldik ve sanat lisesi öğrencilerimizi de getirdik” diyen Orçan, şöyle devam etti:

 

“Onlar sanatçı ve eserlerini yakından tanıma fırsatı yakaladı, keyif aldılar. Fotoğraf çektirdiler. Hep beraber güzel anılar birikirdik. Aynı şekilde öğrencilerimize bir eğitim yuvası oldu. Resme yeni başlayanlara, halka ve öğrencilere büyük bir sanat sofrası kurduğu için, Sanko Sanat Galerisi benim gözümde Gaziantep’in bir incisi. SANKO Holding Yönetim Kurulu’na, Sanko Park AVM Yönetimine ve Sanko Sanat Galerisi yöneticilerine sanata ve sanatçıya destek çıktıkları için teşekkür ediyorum.”

 

Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan, el emeği, göz nuru eserlerini Gaziantep’te sergilediği için Orçan’a teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

 

Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu da Orçan’ın eserlerinin Gaziantepli sanatçı ve sanatseverlerle buluşmasına vesile oldukları için duydukları memnuniyeti dile getirdi, Sanko Sanat Galerisi’nin üstlendiği misyonu anlattı.

 

Orçan’ın 20’si büyük 94 eserinin yer aldığı sergi, 11 Eylül’e kadar gezilebilecek.

 

MEHMET AKİF ORÇAN

Kahramanmaraş 1977 doğumlu olan Orçan, 2000 yılında Atatürk Üniversitesi Resim bölümünden mezun oldu. Şimdiye kadar 10 kişisel sergi açan, 6 sanat çalıştayına ve 70’in üzerinde karma sergiye katılan Orçan, konu olarak figür üzerinde yoğunlaşıyor.

 

Figürün mekansal işlevi Orçan’ın resimlerinde hep başka bir coğrafya düzlemiyle tamamlanır. Bunu yaparken son dönem çalışmalarında daha renkçi ve lekeci bir üslup içinde olan Orçan, kent tarih ve imgeler belleği ile figürlerini kompoze etmektedir.

 

Yerel gazetelerde kültür-sanat içerikli yazı ve şiirleri yayınlanan ve değişik yazarlara kitap kapak tasarım ve iç desenlerini yapan Orçan, çalışmalarını Kahramanmaraş’ta kendi atölyesinde sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER