Organize Sanayi Bölgeleri Teşvik Avantajlarıyla Yatırımcılarını Bekliyor
EKONOMİOrganize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin yatırım teşvik avantajları ve bürokrasiden uzak "tek durak ofis" hizmeti anlayışıyla yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu bildirdi.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, AA muhabirine, Türkiye'de tarıma dayalı olanlar da dahil 347 OSB bulunduğunu söyledi.
"Türkiye'de yatırım nereye yapılır?" sorusunun net cevabının "OSB'lere" olduğunu ifade eden Kütükcü, buralardaki yatırım fırsatlarına ilişkin şu bilgileri verdi:
"OSB'lerimiz gerek yatırım teşvik avantajları gerekse bürokrasiden uzak 'tek durak ofis' hizmeti anlayışıyla yatırımcılarımıza önemli fırsatlar sunuyor. Örneğin, OSB içinde yapılacak bir yatırım, OSB dışında yapılacağa göre bir alt bölgenin yatırım teşvik avantajlarından faydalanıyor. Bu da yatırımcılarımıza, gümrük vergisi, kurumlar vergisi, SGK işveren payı desteği, faiz desteği gibi alanlarda avantajlar sunuyor. Ayrıca OSB içindeki firmalarımıza emlak vergisi muafiyeti, indirimli arsa tahsisi, harç istisnası gibi önemli teşvikler de var."
"OSB'lere yatırımcı ilgisi devam ediyor"
Kütükcü, Türkiye'nin geçen yıl ilk defa ilçe bazlı teşvik sistemine geçtiğini anımsatarak şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz yıl yatırımlarda devlet yardımlarına ilişkin yapılan düzenlemeyle il ve ilçeler arasındaki gelişmişlik farklılıklarını azaltmak amacıyla ilçe bazlı teşvik sistemine geçildi. Bu düzenlemeden 30 OSB'miz de pozitif etkilendi. Bu OSB'lerimizde yatırım yapan yatırımcılarımız, 1 Ocak itibarıyla OSB'nin bulunduğu ilin iki alt bölgesinin teşvik imkanlarından yararlanacak. Örneğin, bölgesel teşvik sisteminde 3'üncü Bölge'de yer alan bir şehrimizde yatırım yapacak vatandaşımız, yatırımını aynı ilin bir ilçesinde yaparsa 4'üncü Bölge'nin, ilan edilen ilçesindeki bir OSB'de yaparsa 5'inci Bölge'nin yatırım teşvik imkanlarından faydalanacak."
Türkiye'nin planlı sanayi alanları niteliğindeki OSB'lere yatırımcı ilgisinin devam ettiğini vurgulayan Kütükcü, 2020'nin ikinci yarısında yatırımcılara 1840 yeni sanayi parseli tahsis edildiğini de sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Petrol Yeniden Alevlendi: Akaryakıtta İndirimin Ömrü 24 Saat Sürdü, Benzin ve Motorine Zam Geliyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıtta yeni zamları gündeme getirdi. Benzin ve motorinde çarşamba gününden itibaren fiyat artışı bekleniyor.
TÜRK-İŞ verileri: Açlık sınırı 34 bin lirayı aştı, yoksulluk sınırı 112 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ açıkladı: Açlık sınırı 34 bin 587 TL, yoksulluk sınırı 112 bin 661 TL oldu. Nisan ayında gıda fiyatlarındaki değişimler dikkat çekti!
Akaryakıta Çifte Zam Geliyor: Motorin ve Benzin Fiyatları Gece Yarısı Artacak
Akaryakıta bu gece zam geliyor! Motorin 2,28 TL, benzin 95 kuruş artacak. Yeni fiyatlar gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.
Akaryakıtta Fiyatlar Düşüyor: Motorinde 2,33 TL İndirim Bekleniyor
Akaryakıtta indirim müjdesi! Motorinin litre fiyatı 2 lira 33 kuruş düşüyor. Yeni fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak.
Petrol Çakıldı: Motorine 12,88 TL İndirim Geliyor
Hürmüz Boğazı’nın açılması petrolü düşürdü. Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına büyük indirim geliyor. Motorin ve benzinde sert düşüş bekleniyor.
Motorine Bu Sefer İndirim Geliyor: Fiyatlar 70 TL’nin Altına Düşecek
Motorin ucuzluyor! Petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte 5,44 TL indirim geliyor, fiyatlar 70 TL’nin altına inecek.