ÖZTUNÇ - KAHRAMANMARAŞ’TA SON 6 AYDA SUYA YÜZDE 57 ZAM!
GÜNDEMCumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, memleketi Kahramanmaraş’ta son 6 ayda suya gelen yüzde 57’ye zammı gündeme getirerek, fahiş zamlar sonrası kamuoyunun merak ettiği sorulara cevap aradı.
Kahramanmaraşlının yaşam için temel ihtiyaç olan ‘su’ ile imtihanı bitmek bilmiyor. Son 6 ayda örtülü olarak gelen ve yüzde 57’ye varan zamlar sonrası, vatandaşın cebinde hali hazırda yüksek enflasyon sebebiyle eriyen parasına bir el daha uzandı.
Konuyu Meclis gündemine taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren Ali Öztunç, hemşerilerinin sesi olarak Ankara’dan sorularına cevap aradı.
Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde;
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Saygılarımla.
Ali ÖZTUNÇ
Kahramanmaraş Milletvekili
Sosyal belediyecilik, vatandaşın belediye hizmetlerine daha ucuza erişebilmesini sağlamaktır. Türkiye’nin pek çok ilinde, örneğin İstanbul ve Ankara’da suya indirim yapılırken, Türkiye’nin en büyük su havzalarına sahip illerimizden biri olan Kahramanmaraş’ta suya zam yapılmasını anlamak mümkün değildir.
Buna istinaden;
- Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi suya son 6 ay da zam yapmış mıdır?
- Su fiyatları güncelleme adı altında arttırılmış mıdır?
- Şubat ayında Kahramanmaraş’ta 1 metre küp suyun iş yerlerinde ve konutlarda birim fiyatı kaç Liradan, Nisan ayında kaç Liradan faturalandırılmıştır?
- Son 6 ayda suyun ton fiyatı 2.30 TL’den 3.61 TL ye çıkartılmış mıdır? Bu örtülü olarak suya yüzde 57 zam yapıldığı anlamına gelmiyor mu?
- Türkiye’nin pek çok ilinde, mesela İstanbul ve Ankara’da suya indirim yapılırken, Türkiye’nin en büyük su havzalarından olan Kahramanmaraş’ta suya zam yapılmasının sebebi, mantığı ve gerçekliği nedir?
- Gaziantep’e verilen Helete ( Düzbağ) suyu ile ilgili Heletelilere verilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait sözler ne zaman yerine getirilecektir?
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.