© Haber Hanesi 2014 - 2025

ÖZTUNÇ, TAŞERONA SAHİP ÇIKIYOR!

Afşin-Elbistan Linyitleri Kömür işletmesine bağlı çalışan 115 taşeron işçi, sözleşmelerinin bitimine daha 17 ay varken işten çıkartıldı. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) PM Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, kışın ortasında ortada bırakılan işçilerin ve ailelerinin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

İşletmenin Çelikler Holding’e devrinde mevcut çalışan işçilerin en azından sözleşme bitimine kadar hiçbir şekilde işten çıkarılmayacağı garanti altına alınmasına rağmen, son dönemde vukuatlarıyla sık sık gündeme gelen Çelikler Holding ve taşeron firma arasında yaşanan uzlaşmazlık sonucu olan yine asgari ücrete talim eden işçilere oldu.

Seslerini duyuramayan ve kışın ortasında işsiz kalan çalışanlara kimse kulak vermezken, CHP’nin çalışkan vekillerinden Ali Öztunç, konuyu Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in önüne getirdi.

Öztunç’un Meclis Başkanlığı’na Sunduğu Önergesi ve Kamuoyu Adına Yanıt Beklediği Sorular Aynen Şu Şekilde;

Afşin Elbistan A Termik Santrali ve AEL İşletme Müdürlüğünün devri ile ilgili Çelikler A.Ş ile yapılan sözleşmede, “santral ve kömür sahalarında çalışan taşeron personeli mevcut sözleşmeleri kapsamında sözleşme tarihinin bitimine kadar çalışmaya devam edecek olup, sözleşme tarihinin bitiminde ise aynı personeller ile çalışmaya devam edip etmemek tamamen Çelikler A.Ş’nin sorumluluğundadır” denilmesine rağmen, 115 işçi sözleşmelerinin bitimine 17 ay kala 31 Ocak 2019 tarihi itibariyle işten çıkarılmıştır.

Buna istinaden;

 

  1. Yaklaşık 15 yıldır bu işletmede çalışan 115 işçi hangi gerekçe ile işten çıkarılmıştır?
  2. İşçilerin iş akitlerinin bitimine 17 ay kala işten çıkarılması, santralin devir sözleşmesine aykırı bir durum değil midir? Sözleşmeye neden riayet edilmemiştir?
  3. Bakanlık olarak, bu işçilerin haklarının gaspı karşısında hangi tedbirleri almayı düşünüyorsunuz?
  4. Çelikler AŞ’nin devir sözleşmesine aykırı davrandığı bu durum karşısında,  söz konusu firmaya herhangi bir yaptırım uygulayacak mısınız?
  5. Devir sürecinde hiçbir çalışanın mağdur edilmeyeceği yönündeki sözlerinizin arkasında duracak mısınız?

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER