Prof. Narlı: “Şiir ve Edebiyat Günleri Markalaşıyor”
GÜNDEM3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Mehmet Narlı, “Kahramanmaraş, bizim için evvelden beri düşüncenin ve edebiyatın evi. Özellikle son zamanlarda şiir ve edebiyat çıtasını çok yükseklere çıkardı. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri de artık markalaşmaya başladı” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında yazar - okur buluşmaları, konferans, şiir dinletileri ve konserler kültür sanat dostlarıyla buluşmaya devam ediyor. Etkinliklerin ikinci gününde de birbirinden değerli isimler edebiyatseverlerle bir araya geldi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Cumhuriyet Edebiyatının Yüz Yılı’ konulu oturumda Prof. Dr. Secaattin Tural ve Prof. Dr. M. Fatih Andı, dinleyecilere seslendi. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın yaptığı etkinliğe edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi. 3’üncü Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri tanıtım videosunun gösterimiyle başlayan etkinlikte usta kalemler, Cumhuriyet edebiyatına ışık tuttu. Katılımcılar, etkinlikten duyduğu memnuniyeti belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne ve katılımcılara teşekkür etti.
Edebiyatın Evi: Kahramanmaraş
Prof. Dr. Mehmet Narlı, Kahramanmaraş’ın şiir ve edebiyatta öncü rol oynadığını belirterek, “Kahramanmaraş, bizim için evvelden beri düşüncenin ve edebiyatın evi. Kahramanmaraşlı şair, yazar ve fikir insanlarının Türk edebiyatına çok büyük katkıları oldu. Kahramanmaraş özellikle son zamanlarda şiir ve edebiyat çıtasını çok yükseklere çıkardı. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri de artık markalaşmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Edebiyatta İnkılap
Etkinlikte konuşan Prof. Dr. M. Fatih Andı, “Cumhuriyet dönemi edebiyatı elbette başladığı gibi bugüne gelmedi. Çünkü başladığı günün şartları ile bugünün şartları bir değil. Kendi içinde de zaman zaman çeşitli dalgalanmalar yaşadı. Cumhuriyet edebiyatı, asırlardır süregelen Türk edebiyatının kısmi olarak değişikliklere uğramış halidir. Bazı alanlarda keskin, bazı alanlarda daha yumuşak değişimlere uğrasa da neticede Türk edebiyatının devamıdır. Cumhuriyet edebiyatına gelene kadarki dönemde de gelenekle mesafeli bir duruş vardı ancak Cumhuriyet edebiyatı, gelenekten ziyade sıfırdan bir edebiyat oluşturmayı amaçladı. Buna da edebiyatta inkılap yapma denildi” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.