Rektör Can'a BBP Teşkilatından Destek
GÜNDEMKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) adı taciz olayına karışan birkaç akademisyenin yargı yoluyla aklandıktan sonra yeniden görevine dönmesinin üzerine KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyaz Can hakkında başlatılan karalama kampanyalarına Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ali Çavuş Gelir, tepki göstererek Rektör Can’a sahip çıktı.
Konuyla ilgili açıklama yapan BBP İl Başkanı Ali Çavuş Gelir, “Büyük Birlik Partisi olarak; ortada bir namussuzluk ve namertlik varsa asla yapılmış olan tasallut hadiselerinin yanında durmamız mümkün değildir. Ama bir önceki rektör döneminde vukuu bulmuş, soruşturmaya ve tecziye işlemine konu olmuş bir hadisenin şu an rektörümüz olan Prof. Dr. Niyazi Can hoca dönemini ilzam edecek şekilde anlaşılmasının da önüne geçilmesi esastır ve hakkanidir” dedi.
Rektör Can hakkında son günlerde basında çıkan haberlerin, ‘Kahramanmaraşlıyım’ diyen herkesi derinden üzdüğünü belirten Başkan Gelir, kendi döneminde yaşanmayan bir olay için Rektör Niyazi Can’ın sorumlu tutulamayacağını, alınan yargı kararlarını uyguladığı için de yapılan suçlanmaların art niyetli olduğunu ve kabul edilemeyeceğini ifade etti.
Gelir, şöyle konuştu: “Son günlerde şehrimizin güzide kurumu KSÜ hakkında basınımızda yer alan bazı üzücü haberleri atfen bir değerlendirme yapma durumu hâsıl olmuştur. Bu açıklamamız kurum içinde mevcut arkadaşlarımızın tespitleri ve bilgilendirmeleri esas alınarak ve hakkı sahibine teslim etmek amacına yöneliktir. Açıklamamız ve bilgilendirmemizin ana amacı, hadisenin bazen şüyuu vukuundan daha nahoş neticeler doğurması muhtemel olan ve faydasından çok daha fazla zarara sebebiyet vermemesi maksadıyla yapılmıştır. Basınımızda yer alan yazılanlar hakkında KSÜ Rektörlüğü de web sayfası üzerinden gerekli gördüğü kadar açıklama yapmıştır ama bu açıklamalar maalesef diğer yazılanlar kadar basında yer alamamıştır.”
“REKTÖR NİYAZİ CAN SADECE YARGI KARARLARINI UYGULAMIŞTIR!”
Büyük Birlik Partisi olarak hak ve adaletin yanında olduklarını aktaran Başkan Gelir, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Büyük Birlik Partisi olarak; ortada bir namussuzluk ve namertlik varsa asla yapılmış olan tasallut hadiselerinin yanında durmamız mümkün değildir. Ama bir önceki rektör döneminde vukuu bulmuş, soruşturmaya ve tecziye işlemine konu olmuş bir hadisenin şu an rektörümüz olan Prof. Dr. Niyazi Can hoca dönemini ilzam edecek şekilde anlaşılmasının da önüne geçilmesi esastır ve hakkanidir. Rektör Niyazi Can’ın tacizci hocalara sahip çıktığı iddiaları asılsızdır. Rektör Niyazi Can sadece yargı kararlarını uygulamıştır. Bir önceki rektör dönemi bir yığın zulüm ve haksızlıklarla anılan bir dönemdir. Üniversitemiz çok geriye gitmiş ve götürülmüştür. Tüm şehir ve ülke buna şahittir. Prof. Dr. Niyazi Can hoca dönemi ise geldiği andan itibaren bu yaraların sarılmasını esas almış ve bu yönde adımların atıldığı bir dönem olmuştur.”
Daha önce verilen ceza ve tecziyeleri, ilgili kişilerin mahkemeye taşıdığını ve mahkemelerin söz konusu akademisyenlerin görevine dönmesi şeklinde karar verdiğini dile getiren Gelir, son olarak şunları kaydetti: “Mahkeme bir karar vermişse hangi idareci mahkeme kararını uygulama noktasında bir direnç gösterebilir? Bir mahkeme kararının idareciler tarafından 30 gün içinde uygulanmak durumunda olduğu unutulmamalıdır. Ve uygulanmak durumunda kalınan bir mahkeme kararı hiçbir idareciyi suçlu yapmaz. KSÜ kurulduğu günden beri burada 2 tane şehrin çocuğu ve insanı konumunda olan bilim insanı rektörlük görevinde bulunmuştur ve mevcut rektörümüz bu 2 kişiden birisidir. Lütfen kendi değerlerimize ve şehrin bağrından yetişmiş insanlarımıza sahip çıkalım. Ve Prof. Dr. Niyazi Can hocamızın kendisini yalnız hissetmesine, aşk ve heyecanının kırılmasına hizmet etmiş olmayalım.”
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.