SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN YKS BAŞARISI
Kahramanmaraş HaberleriSANKO Okulları 2023 Mezunları, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla başarılarını taçlandırdı.
Öğrencilerden 23’ü mühendislik, 10’u tıp, 15’i iktisadi ve idari bilimler, 3’ü güzel sanatlar ve mimarlık, 3’ü insani bilim fen–edebiyat, 2’si eczacılık, 1’i diş hekimliği, 1’i hukuk, 1’i yönetim bilimleri programları, 1’i eğitim, 1’i sağlık bilimleri, 1’i sanat ve spor bilimleri fakültelerini kazanarak büyük başarıya imza attı.
Öğrencilerden 2’si Boğaziçi Üniversitesine, 5’i İstanbul Teknik Üniversitesine, 2’si İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine, 2’si Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine, 1’i Yıldız Teknik Üniversitesine, 2’si Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine, 10’u Koç Üniversitesine, 2’si Sabancı Üniversitesine, 4’ü de Bilkent Üniversitesine yerleşme başarısı gösterdi. Koç Üniversitesine yerleşen 10 öğrenciden 3’ü yüzde 100 burslu kazandı.
SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “Okulumuzda uyguladığımız güçlü akademik çalışmalar sonucunda 2023 mezunlarımızın Türkiye’nin prestijli üniversitelerine yerleşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Öğrencilerinin başarıları ile gurur duyduklarını vurgulayan Asyalı, “Bu büyük başarı için özveriyle çalışan yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve bize güvenen velilerimize teşekkür ediyor, 2023 mezunlarımıza yeni yaşamlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Asfalt Mesaisini Yeni Haftada 20 Farklı Noktada Sürdürecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt mesaisini yeni haftada da 3 ilçe ve 20 farklı noktada sürdürecek. Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Elbistan’da bulvar ve caddeler sıcak asfaltla yenilenerek ulaşım standardı iyileştirilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Onikişubat Kâtip Çelebi Caddesi’ni Asfaltlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Abdülhamit Han Mahallesi’nde bulunan ve aynı zamanda Piri Reis Mahallesi’ne bağlantı sağlayan Kâtip Çelebi Caddesi’ni sıcak asfalt ile kaplıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Güç Katacak Bir Köprü Daha
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Karşıyaka Mahallesi’ndeki eski köprü yerine 15 metre genişliğinde, 17 metre uzunluğunda 4 şeritli son derece modern, dayanıklı ve geniş yeni bir köprü kazandırıyor.
Yaz Tatilinde Üretkenliğin Adresi Genç KAMEK Kursları Oldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Genç KAMEK Yaz Dönemi Kursları, bu yıl da gençlerin yaz tatilini üreterek ve öğrenerek değerlendirmesine vesile oldu. 13 – 18 yaş gruplarına yönelik gerçekleştirilen 24 farklı branşta 552 genç sanat, dil ve teknoloji alanlarında yeni beceriler kazandı.
Kuzey İlçeleri Asfalt Üretim Tesisiyle 6 İlçenin Yol Yatırımlarına Güç Katılıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de 800 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen Kuzey İlçeleri Asfalt Üretim Tesisi, saatte 240 ton, ayda ise 60 bin ton sıcak asfalt üretim kapasitesiyle bölgedeki yol yatırımlarına güç katıyor. Tesis ile Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve Andırın’daki çalışmalar daha hızlı, planlı ve ekonomik şekilde yürütülüyor.
Kahramanmaraş’ta bıçaklı kavga: İki kuzen genç yaşta hayatını kaybetti
Kahramanmaraş Aksu Mahallesi'nde iki grup arasındaki tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Ağır yaralanan iki kuzen hastanede hayatını kaybetti.