© Haber Hanesi 2014 - 2025

Sanko Okulları TÜBİTAK Bölge Finalinde 6 Birincilik Elde Etti

Gaziantep SANKO Okulları öğrencileri “55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finalleri”nde altı bölge birinciliği ve iki bölge üçüncülüğü kazanarak önemli başarıya imza attı.

Adana’da düzenlenen bölge finallerinde; SANKO Okulları öğrencilerinden Eyşan Öğüt, Damla Dila Gündoğdu ve Sanem Sözmen, proje danışman öğretmeni Özgül Güner rehberliğinde Coğrafya alanında hazırladıkları “İndigo Boyası Gideriminde Soda, Tuz, Kafein ve Limon Kabuğu Karışımı ile Hazırlanan Adsorbanın Performansı” projesi bölge birinciliğine değer görüldü.

Miraç Umut Kaygısız, Mehmet Tuğra Şekeroğlu ve Zehra Sude Şaşuşağı, öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Manyetik Nanopartiküllü Isı İleten Kumaş ile Entegre Edilmiş Sıcak Tutan Ceket Tasarımı” projesiyle, Ece Güner, Kevser Güneş ve Berat Büyükbakkal da öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Kimya alanında geliştirdikleri “Mikroplastik ve Yağ-Su Karışımının Aynı Yüzeyde Ayırımı için Hdtms Modifiyeli Manyetit Kaplı Çelik Ağlar” projesiyle bölge birinciliği elde etti.

Kerem Kaya, Alperen Polat ve Güneş İkizceli, öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde Coğrafya alanında hazırladıkları “Yeni Nesil Balast Suyu Yönetimi: Noninvaziv Yöntemlerle Biyoçeşitliliği Koruma ve Biyolojik İstilayı Engelleme Sistemi” projesiyle, Betül Günaydın ve Öykü Cıkcık, öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde Biyoloji alanında hazırladıkları “Musca Domestica'nın Ontojenezinde Mikroplastik” projesiyle, Muhammed Ali Bayındır ve Alperen Güven ise öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Betonun Durabilitesinin Belirlenmesinde Tahribatsız Muayene Yöntemi” isimli projesi bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

İrem Aydın, Yağmur Aydın ve Furkan Nadir Yıldız, öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Kimya alanında geliştirdikleri “Suda Bulunan Ağır Metal Gideriminde Kondroitin Sülfat İçerikli Biyobozunur Flament Sentezi” projesi ile Selin Çelik, Kerem Çevik ve Ertan Emre Alageyik ise öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde Fizik alanında hazırladıkları “Karboksi Metil Selülozden Elde Edilen İletken Hidrojel ile Çevre Dostu ve Biyouyumlu Triboelektrik Nanojeneratör Tasarımı” projesiyle bölge üçüncüsü oldu.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, 12 proje ile katıldıkları bölge finallerinde altı birincilik ve iki üçüncülük derecesi elde etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

 Asyalı, öğrenci ve öğretmenlerini kutlayarak, 27-31 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek TÜBİTAK Türkiye Finallerinde başarılar diledi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER