SANKO OKULLARI TÜRKİYE’NİN İLK “YAPAY ZEKA VE İNOVASYON YARIŞMASI”NI DÜZENLİYOR
GÜNDEMSANKO Okulları, SANKO Holding iş birliği ile Gaziantep’te Türkiye’nin ilk “Yapay Zekâ ve İnovasyon Yarışması”nı düzenliyor.
Türkiye’den lise ve dengi okulların katılım sağlayabileceği yarışma SANKO Okullarının ev sahipliğinde 18 Nisan tarihinde yapılacak. “Yapay Zekâ Kategorisi”, “İnovasyon Kategorisi”, “Hami Okullar İnsanlığa Fayda Kategorisi” ve “Yenilenebilir Enerji Kategorisi”nden oluşan yarışmada her kategorinin birincisi 3 bin TL, ikincisi 2 bin TL, üçüncüsü ise bin 500 TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca özel ödüle hak kazananlar da 1500 TL ödülün sahibi olacak.
Yarışma ön eleme ve final olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Yarışmaya başvuran tüm projelerin ön elemesi bilim kurulu tarafından yapılacak. Ön elemeyi geçen projeler final sergisine davet edilecek. Jüri değerlendirmesi ile final sergisine katılmaya hak kazanan projelerin belirleneceği yarışmaya 20 Ocak - 20 Şubat tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.
Gençliği bilimin ışığında üretken düşünmeye yöneltmek, düşünerek özgün projeler üretmek ve onları “Geleceğin Bilim İnsanları” olarak yetişmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Yapay Zekâ ve İnovasyon Yarışması” 21.YY. becerileri ile donatılmış ve her alanda uygulama yapabilen gençlerin yetişmesine katkı sağlayacaktır.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.