© Haber Hanesi 2014 - 2025

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Anadolu Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinlikte SANKO Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi görerek, sağlığına kavuşan bebekler ve aileleri, hekimler, hemşireler ve yenidoğan yoğun bakım personeli ile bir araya geldi.

 

Etkinlikte konuşma yapan SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı, pek çok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de prematüre bebeklerle ilgili farkındalığın henüz yeterli olmadığını söyledi.

 

Prof. Dr. Sarıkabayı, “17 Kasım Dünya Prematüre Günü, prematüre bebeklerle ve bu bebeklerle ilgili çabaların farkındalığını artırmaya yönelik olarak kutlanmaktadır. Anne karnından başlayarak, en az altı yaşına kadar bu bebeklerimizin yakın takip edilmesi gerekiyor” dedi.

 

Prematüre bebeklerle ilgili sürece katkı sağlayan herkesin çabasının çok önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sarıkabadayı, “SANKO Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakımı olarak, özellikle yönetimin desteğiyle yapılan teknolojik yatırımlar konusunda çok şanslıyız. Bu vesileyle tüm SANKO Ailesi yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Sarıkabayı, konuşmasının ardından prematüre bebeklerle pasta keserek, anı fotoğrafı çektirdi. Palyaço eşliğinde şarkılara eşlik eden ve bir arada eğlenen prematüre bebeklere armağanlar takdim edildi.

 

Etkinliğe SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Genel Müdür Yardımcıları Rabia Ağar ve Hüseyin Söylemez, Mesul Müdür Mehmet Subaşı ile akademisyenler, hekimler, yöneticiler, personel ve öğrenciler de katılım sağladı.

 

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER