Şehitkamil Belediye'de Üretti Uygun Fiyatla Vatandaşa Sunuluyor
GÜNDEMŞehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Peyzaj Bitkileri Üretim Serası’nda ürettikleri bitkileri, Bitki Satış Merkezi’nde uygun fiyata vatandaşın hizmetine sunmaya başladıklarını duyurdu. Başkan Fadıloğlu, “Yapılan çalışmayla maliyetleri minimuma düşürerek, milletimizin emanetine sahip çıkmaya büyük gayret gösteriyoruz” dedi.
Daha önce yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerinde tamamen otomasyon ile yönetilen; havalandırma, ısıtma, soğutma, gübreleme sisteminin tamamı otomatik olarak sensörlerle kumanda edilen Peyzaj Bitkileri Üretim Serası’nı milletin hizmetine sunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hizmete açtıkları Bitki Satış Merkezi’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Peyzaj Bitkileri Üretim Serası’nda günlük 200 bin tohumu direkt toprakla buluşturacak bir imkana sahip olduklarını kaydeden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, ürettikleri bitkilerin büyük bir bölümünü Gaziantep’i, Şehitkamil’i daha da güzelleştirmek için kullandıklarını söyledi. Üretilen bitkilerin bir kısmının vatandaşa uygun fiyatla ulaştırılması maksadıyla Bitki Satış Merkezi’ni inşa ettiklerini dile getiren Başkan Fadıloğlu, yürütülen çalışmalar kapsamında maliyetleri minimum seviyesinde tutarak milletin kaynağını en verimli ve en doğru biçimde kullanmaya çalıştıklarını vurguladı.
ÜRETİLİP, MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNULUYOR
Peyzaj Bitkileri Üretim Serası’nda ürettikleri yaklaşık 70 çeşit bitkinin satışını Bitki Satış Merkezi’nde yaptıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:
“Şehitkamil Belediyesi olarak daha önce Aydınlar Mahallesi’nde, 6 bin metrekare büyüklüğünde Peyzaj Bitkileri Üretim Serası’nı kurmuştuk. Biz bu serayı planlarken, özellikle Şehitkamil Belediyesinin park ve bahçelerinde kullanılan bitkilerin kendi üretim bandımızdan çıkmasını sağlamayı amaçlamıştık. Faaliyet başlar başlamaz arkadaşlarımız, yeni otomasyona yönelik olarak çalışma yaptılar. Günlük yaklaşık 200 bin tohumun ekilebildiği, yeşertilebildiği ve ondan sonra da sahalara sürülebildiği bir kapasite oluşturduk. Peyzaj Bitkileri Üretim Serası’nda üretilen bitkiler; kendi tohumundan, kendi çeliğinden üretildiği için bir noktada maliyetler en alt noktada oluyor. Kendi su kaynaklarımız, alternatif enerji üretimimiz ve daha birçok konuyla ilgili olarak yapılan çalışmayla maliyetleri minimuma düşürerek, milletimizin emanetine sahip çıkmaya büyük gayret gösteriyoruz. Tabi bu faaliyetleri gerçekleştirdikten sonra diğer taraftan da dedik ki üretilen bu ürünlerimize, uygun fiyatlarla hemşerilerimiz de ulaşsın. Şu an içerisinde bulunduğumuz Bitki Satış Merkezi, İpekyolu’ndan Gölgelik Kavşağı’na giden, daha önceki 51 nolu cadde, şimdiki ismi ile Asım Güzelbey Bulvarı üzerinde bulunuyor. Bitki Satış Merkezi’mizde yaklaşık 70 çeşit ürün, kendi seramızda üretilip milletimizin hizmetine sunuluyor. Amacımız, hemşerilerimizin değişik bitki türlerine uygun fiyatlarla sahip olabilmeleri. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.