Şükrü Ersoy'dan Kahramanmaraş Depremine Dair Rahatlatan Açıklama!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş, 6 Şubat'taki büyük depremin merkez üssü olurken, bu sabah 09.31'de bir kez daha sarsıldı. Depremin ardından ilk açıklama Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi. CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtlayan Ersoy, diğer 10 il için endişelenecek bir durum olmadığını belirtti.
Ersoy, büyük depremler sonrası artçı sarsıntıların yaşanabileceğini, ancak aynı büyüklükte yeni bir depremin beklenmediğini vurguladı. Küçük ölçekli artçıların mümkün olduğunu, ancak daha büyük bir sarsıntının öngörülmediğini ifade etti.
İstanbul’daki olası bir depremle ilgili sorulara da yanıt veren Ersoy, “Marmara Bölgesi farklı bir fay mekanizmasıyla çalışıyor, bu nedenle Kahramanmaraş’taki deprem İstanbul depremiyle doğrudan bağlantılı değil” dedi.
Ersoy, 6 Şubat’taki büyük depremin tekrarının beklenmediğini belirtti ve Marmara Bölgesi'ndeki risklerin farklı olduğunu vurguladı. Marmara’daki olası bir büyük depremin daha geniş bir etki alanına sahip olabileceğine dikkat çekti.
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de, "Şu an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır, saha taraması devam ediyor" açıklamasında bulundu.
AFAD ise, Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından, "Şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup, etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" şeklinde bilgilendirme yaptı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.
AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak
Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.
AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi
66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.